19.10.05

Κράτος & Εκκλησία


Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο στην ελληνική πολιτική σκηνή μια μη κυβερνητική οργάνωση, μια ένωση πολιτών χωρίς κομματική κηδεμονία να κάνει τον κόπο να διαμορφώνει και να παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη πρόταση νόμου (συνοδευόμενη απο την σχετική εισηγητική έκθεση) και μάλιστα για ένα ζήτημα -όπως οι σχέσεις Κράτους & Εκκλησίας- που αποτελεί, εν πολλοίς, ταμπού για τα μεγάλα κόμματα.

Κι όμως κάποιοι φαίνεται ότι τολμούν όπως τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η τολμηρή αυτή πρωτοβουλία τους συγκεντρώνει μια ανέλπιστη -έστω και μικρής εμβέλειας- διακομματική αποδοχή.

Η παρουσίαση της σχετικής πρότασης νόμου θα γίνει απο τον αντιπρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο και το γενικό γραμματέα Γιάννη Κτιστάκη σε εκδήλωση στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ σήμερα το μεσημέρι.

Στην ίδια εκδήλωση ο καθηγητής Γεώργιος Κουμάντος θα αναπτύξει το θέμα τού χωρισμού Πολιτείας-Εκκλησίας, ενώ παρεμβάσεις για το θέμα θα κάνουν οι βουλευτές, Νίκος Γεωργιάδης της Ν.Δ., Ευάγγελος Βενιζέλος του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Σκυλλάκος του ΚΚΕ, Φώτης Κουβέλης του ΣΥΝ και ο ανεξάρτητος Στέφανος Μάνος.

Ως συνήθως ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος έσπευσε να απαντήσει προκαταβολικά εκτοξεύοντας τα βέλη του προς την πλευρά των "προοδευτικάριων"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: