23.1.06

Το ασφαλιστικό της ΔΕΗ



"Πουλήσαμε 1,1 δισ. τη μισή ΔΕΗ-πληρώσαμε 2,1 για εισφορές". Ο τίτλος του άρθρου του Μιχάλη Καϊταντζίδη ("Ελευθεροτυπία"Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2006) τα λέει όλα!!!

Οι πολίτες κλήθηκαν να καταβάλλουν τα διπλάσια απ΄όσα εισέπραξε το κράτος πουλώντας σχεδόν το 50 % της συμμετοχής του στη μονοπωλιακή ΔΕΗ με την ιδιάζουσα συμπεριφορά της ως προς την αξιοποίηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά που προσπαθεί και επιδιώκει να βρει το νέο βηματισμό της σε ένα περισσότερο από ποτέ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Κι όλα αυτά χάρις στις μετοχοποιήσεις εξπρές που επέτειναν προβλήματα και συσσώρευσαν αδιέξοδα!!!

Το ασφαλιστικό της ΔΕΗ (όπως και αρκετά από τα ασφαλιστικά ζητούμενα και εκκρεμότητες σε άλλες ΔΕΚΟ) ήταν και συνεχίζει να παραμένει ένα αιχμηρό αγκάθι που επηρεάζει τη συνολική πορεία και προοπτική τόσο της ίδιας της εισηγμένης επιχείρησης όσο και της αγοράς μέσα στην οποία δραστηριοποιείται.

Το τι μέλλει γενέσθαι, είναι πολύ δύσκολο να ειπωθεί- αν και η μοναδική διέξοδος που διαφαίνεται είναι η συνειδητοποίηση του αδιεξόδου και η αναζήτηση ριζοσπαστικής λύσης πέραν του υφισταμένου προνομιακού καθεστώτος για εργαζομένους και συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: