2.6.06

Οι "ατάκες" του 'Ολου Πασόκ


Η πρώην υπουργός του Όλου Πασόκ κυρία Βάσω Παπανδρέου πέραν του ρόλου του συμβούλου διεθνών επενδύσεων και του εξειδικευμένου fund manager διεκδίκησε –το επαξίως ή μη, είναι μια άλλη υπόθεση- και το ρόλο της ειδήμονος περί την ανάλυση ζητημάτων σχετικώς με την επιπτώσεις μιας επιχειρηματικής κίνησης στην άμυνα και την ασφάλεια της χώρας. Διαφορετικά, δεν γίνεται κατανοητή η επιμονή της πρώην υπουργού να δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι η επένδυση της Εθνικής Τράπεζας στην Τουρκία ενέχει, πέραν όλων των άλλων, και "τεράστιο (…) στρατιωτικό κίνδυνο".

Παρά το γεγονός ότι η κα Παπανδρέου είχε το βάρος της απόδειξης των δηλώσεων της –ή έστω της προσκόμισης όλων εκείνων των δεδομένων υπέρ των απόψεων της- δεν υπήρξε συνέχεια... Προτιμήθηκε η "ατάκα" από την τεκμηρίωση. Η τηλεοπτική εικόνα από την ουσία…

Η λογική και η ηθική της "ατάκας" εν τέλει επικράτησε. Το Όλο Πασόκ αντί να απαντήσει συγκεκριμένα στα σημεία της ολοκληρωμένης τοποθέτησης του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκη Αράπογλου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή προτίμησε να συνεχίσει το έργο της ανεξάντλητης καταγραφής κινδύνων από την επιχειρηματική κίνηση της Εθνικής Τράπεζας επενδύοντας σε συμβολισμούς που ενεργοποιούν ευαισθησίες αλλά και φοβίες/σύνδρομα τμημάτων της κοινής γνώμης.

Υ.Γ: Χρήσιμο data για την κατανόηση της επιχειρηματικής κίνησης στην Τουρκία και την διαμόρφωση ιδίας άποψης μια πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.Επιπλέον, η ανακοίνωση της συμμετοχής στο project του επενδυτικού βραχίονα, της World Bank, του οργανισμού IFC.

Υ.Γ1: Επιτέλους κάποιος ας εξηγήσει με απλά ελληνικά επιπέδου προπτυχιακού στους συνδικαλιστές της Εθνικής Τράπεζας ότι η απόφαση για την μη συμμετοχή ενός μετόχου (ταμείων στην προκειμένη περίπτωση) σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν συνεπάγεται αναγκαστικά και μείωση της αξίας της επένδυσής του ή πολύ περισσότερο τη μείωση της περιουσίας του. Η αξία της επένδυσης και ευρύτερα της περιουσίας ενός μετόχου και δή ασφαλιστικού ταμείου εξαρτάται από τις έξυπνες κινήσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα που εδράζονται πάνω σε ένα πλαίσιο ορθολογικής διαχείρισης επαγγελματικών δεδομένων.

Υ.Γ2: Για όσους ενδιαφέρονται για τα περαιτέρω ας διαβάσουν τις αποφάσεις της Γ.Σ των μετόχων της Εθνικής Τράπεζας για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

1 σχόλιο:

Κ.Τ - FREEBLOGGER είπε...

καθόλα έτοιμος να αποχωρισθώ το φορτίο της βενιζέλειας κατασκευής και να προσχωρήσω ...