5.12.07

Δαίμονες, υπερπατριώτες και οι συνήθεις τριτοδιεθνιστές


Εν έτει 2007 –ολοκληρώνεται όπου νάνε και ο κύκλος της πρώτης (μεταβατικής) δεκαετίας του νέου αιώνα- οι διεθνείς σχέσεις της χώρας συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο «ιδεολογικής» διαμάχης και μικροπολιτικάντικης αντιπαράθεσης προσωπικών σκοπιμοτήτων και προσδοκιών.

Το ΝΑΤΟ και κάθε αναφορά σε αυτό εξακολουθεί να αποτελεί μια καλή ευκαιρία συναγερμού των απανταχού της επικράτειας «συνοριοφυλάκων» οι οποίοι πέραν όλων των άλλων ιδιοτήτων τους είναι προπαντός και αμετακλήτως… αντιιμπεριαλιστές!!!

Και καλά και άγια τα πράγματα με το ΚΚΕ, το οποίο -ως γνήσιο τέκνο του τριτοδιεθνισμού- εξακολουθεί με θρησκευτική ευλάβεια ΓΟΧ να αναμασά τα ίδια και τα ίδια από τα τέλη της πρώτης δεκαετίας του προηγούμενου αιώνα αλλά εκείνοι οι όψιμοι αντιιμπεριαλιστές του λεγόμενου πατριωτικού ρεύματος πασών των κομματικών σχηματισμών δεν παίζονται!!! Η γραφικότητα κάπου βρίσκει και τα όρια της!!!

[Τουλάχιστον το ΚΚΕ είχε το πολιτικό ανάστημα να εκδώσει ανακοίνωση για να καταγγείλει ορθά κοφτά ως «τρομοκρατικό μέτρο» τη συμφωνία των 5 σημείων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τα μισόλογα των άλλων όψιμων αντιιμπεριαλιστών δεν καταλαβαίνω. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι εφαπτόμενοι κύκλοι των υπερπατριωτών ας βρουν πρώτα το κουράγιο να αρθρώσουν έστω και μια λέξη για τον «θρίαμβο» της Ενωμένης Ρωσίας και το όχι της κάλπης στον νέο Μπολιβάρ της Λατινικής Αμερικής και μετά στη διάθεση τους για τα υπόλοιπα…].

Δεν υπάρχουν σχόλια: