20.4.05

Το μέλλον ενός 78 χρονου Πάπα ...

Habemus Papam !!!, λοιπόν, και το γνωστό blog (http://thepopeblog.blogspot.com/) που παρακολουθεί τα βήματα του Προκαθημένου της Αγίας Εδρας ξανάπιασε δουλειά. Το υλικό των σημειώσεων και των παραπομπών επαρκές και αξιόλογο, αλλά πάντοτε, αν και ανεπίσημο, επίσημο - σχεδόν στεγνό να θυμίζει την θητεία του Βενέδικτου 16ου στην Επιτροπή για το Δόγμα της Πίστης.
************************************************************************************

Οποιος έχει ενδιαφέρον για την πορεία του 78 χρόνου νέου Πάπα ας ανατρέψει σε όσα αναφέρονται για εκείνον στην διεύθυνση http://en.wikipedia.org/wiki/Joseph_Cardinal_Ratzinger.
*************************************************************************************
Κρατώ για το τέλος αυτού του μικρού σημειώματος την εξής αντιθετική εικόνα: Τον τίτλο ενός κειμένου στην πρώτη σελίδα του site της οργάνωσης Opus Dei (www.opusdei.org) όπου ο νέος Πάπας Βενέδικτος 16ος χαρακτηρίζεται ως ο Πάπας του ...Μέλλοντος (Benedict XVI, a Pope for the Future) αλλά και τα πρώτα, γεμάτα αυθόρμητο συναίσθημα, σχόλια κληρικών και λαϊκών που συγκέντρωσαν οι δημοσιογράφοι του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press σε αρκετές πόλεις της Λατινικής Αμερικής αλλά και στην Νιγηρία που φανερώνουν μια αποστασιοποίηση απο την επιλογή του νέου Πάπα ( κλικ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: