8.4.05

Οι συμμαχίες και οι ανατροπές τους

«Συμμαχία των Ανικάνων» - έτσι επέλεξε να τιτλοφορήσει το κείμενο του ο δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου (σελ.14 της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» Παρασκευή 8 Απριλίου 2005 που μπορείτε να το διαβάσετε και online κάνοντας κλικ εδώ) και ήταν μία άκρως επιτυχημένη επιλογή. Οχι, μόνο γιατί πηγαίνει γάντι με το περιεχόμενο του κειμένου (μία προσωπική ματιά του δημοσιογράφου σχετικά με τις δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων πολιτικών δυνάμεων με αφορμή τον καθορισμό του κατώτατου βαθμού εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) αλλά γιατί και μόνο ο τίτλος (κατωχυρωμένης καθόλα της αυτονομίας του) είναι αρκετός για να συγκροτήσει και να διαμορφώσει αφευατού μια πολιτική αντίθεση και συνάμα μία πρόταση ρήξης και ανατροπής με κατεστημένες αντιλήψεις που διαπερνούν καθέτως και οριζοντίως τις πολιτικές δυνάμεις και ευρύτερα το κοινωνικό σώμα.

Η πραγματικότητα της «συμμαχίας των ανικάνων» που αναδεικνύει με την διεισδυτική προσωπική του ματιά ο Μπ. Παπαδημητρίου είναι σήμερα και σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις του καθημερινού βίου ένα απο τα πλέον σημαντικά εμπόδια για τον κοινωνικό εξορθολογισμό και κατ΄επέκταση στην ίδια την ανάπτυξη της χώρας. Επιπλέον, η «συμμαχία των ανικάνων» - όπως έχει περίτρανα αποδειχθεί - στηρίζει και στηρίζεται στην «κοινωνία των κολλητών» ... Μια άλλη έκδοση ή εκδοχή του ίδιου φαινομένου με τις ίδιες και απαράλακτες συνέπειες για τους πολίτες και την χώρα μας.

Υ.Γ: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θ. Νάκος αναδεικνύεται μετά και την κομματικών σκοπιμοτήτων δημόσια ομολογία του για την αξιοκρατία των γαλάζιων παιδιών ως χαρακτηριστικός εκπρόσωπος και των δύο εκδοχών του ίδιου φαινομένου του ανορθολογισμού και της παρακμής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: