8.4.05

Η καθημερινότητα του «βασικού μετόχου» και η επιστολή της κυβέρνησης

Η μάχη για το «βασικό μέτοχο» δηλαδή η μάχη εναντίον της διαπλοκής και υπέρ της διαφάνειας και του ανταγωνισμού στην αγορά και τις σχέσεις δημοσίου και ιδιωτών επιχειρηματιών είναι κατεξοχήν μια πολιτική και ιδεολογική μάχη και όχι - όπως θέλουν πολλοί να πιστεύουν - μια καλή συσκευασία απο «συγκέντρωση επιχειρημάτων» απο το νομικό και θεσμικό οπλοστάσιο!!!

Αλλωστε, αυτή η μάχη δεν είναι μια εφάπαξ διαδικασία , ούτε εξαντλείται με ένα ή περισσότερους νόμους... Καλοί και οι νόμοι αλλά εαν η μάχη εναντίον των φαινομένων της διαπλοκής δεν αποτελεί λάβει τον χαρακτήρα μιας επίπονης και επίμονης καθημερινής αντιπαράθεσης και δεν διαμορφώσει αντίστοιχες συμπεριφορές απο τους δημόσιους λειτουργούς σε όλα τα επίπεδα (και πάντα με όρους υπεράσπισης του ανταγωνισμού στην αγορά) δεν θα υπάρξει μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση - και σωστά - δίνει την μάχη της και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης σεβόμενοι θεσμούς και διαδικασίες (ολόκληρο το κείμενο της επιστολής της ελληνικής κυβερνησης προς την Κομισιόν με ένα click εδώ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: