16.9.05

Το θεματικό πάρκο...


Το αμερικανικό περιοδικό Τhe Nation είχε πάντα "βγαλμένο το σπαθί από το θηκάρι" στην πολεμική του εναντίον του Προέδρου Μπούς και του επιτελείου των συνεργατών του στο Λευκό Οίκο, στο State Department και στο Πεντάγωνο. Αυτό, όμως, καμμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι η γραφίδα των συνεργατών του περιοδικού χάνει οτιδήποτε από τη δύναμη και την αξία της. Αντιθέτως, μάλιστα, αυτή η δύναμη και η αξία πολλαπλασιάζεται απο την στιγμή που η αξιοπιστία της δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ...

Ακόμη κι όταν ένα άρθρο βρίσκεται στα όρια της "κακοπιστίας" - όπως εκείνο του έμπειρου δημοσιογράφου William Greider με τίτλο A"New" New Deal (τ. 3 Οκτωβρίου 2005)- πάντα υπάρχει εκείνο το εκείνο το στοιχείο που σε παροτρύνει να μην το προσπεράσεις.

Αυτή τη φορά το "κλίκ" στο άρθρο του Greider ήταν μια μελλοντική (;) εικόνα για τη "Νέα" Νέα Ορλεάνη. Μια εικόνα-έργο των "δυνάμεων της αγοράς" (οι αναφορές στο παρελθόν των προνομιακών συμβολαίων των αγαπημένων εταιρειών των Ρεπουμπλικανών - Halliburton και Bechtel- δεν είναι τυχαίες καθώς εξηγούν τα εισαγωγικά).

Η εικόνα του Greider σε γενικές γραμμές είναι η εξής: Στη θέση της Νέας Ορλεάνης -έτσι όπως την γνωρίζαμε πριν το ¨χτύπημα" του Κατρίνα- θα "στηθεί" ένα θεματικό πάρκο για τους λάτρεις της hot jazz και των καλών restaurants και με πολλές δουλειές της... κακιάς ώρας για τους κοινούς θνητούς που ήταν και τα πραγματικά θύματα της φυσικής καταστροφής. Πάνω κάτω δηλαδή μια Disneyland... To αν επαληθευθεί η εικόνα της προφητείας θα το δείξει ο χρόνος.

1 σχόλιο:

FantasyFootballHelpers.com είπε...

Apple applies for iPodcast trademark
According to the report, the company requested a trademark to cover both hardware and services.
Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a fantasy football help site. It pretty much covers fantasy football help related stuff.

Come and check it out if you get time :-)