14.10.05

Χρυσά Λειβάδια και υπόγειες διαδρομές.


Μια μικρή λεπτομέρεια για την υπόθεση των υπογείων στοών στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής ...

Ακόμη και σήμερα (14/10/2005) ένας Έλληνας επενδυτής (είτε έχει, είτε δεν έχει μετοχές της "Ακτωρ" ή της μητρικής της "ΕΛΤΕΒ") αναζητήσει στο site της εισηγμένης εταιρείας (www.etae.gr) πληροφορίες για την περιώνυμη και πολυθρύλητη εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός"(η σημερινή ιδιοκτήτρια των μεταλλείων της Χαλκιδικής) θα μείνει με την εντύπωση οτι ο Ομιλος της "ΕΛΤΕΒ" κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της. Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στο σχετικό πίνακα η μετοχική σύνθεση αντιπροσωπεύει και εκφράζει μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή (31/12/2004). Σε αυτή ακριβώς την ημερομηνία, σύμφωνα με τον πίνακα στο site της "ΕΛΤΕΒ", η εταιρεία "Ελληνικά Μεταλλεία" (100 % θυγατρική της "'Ακτωρ" κατείχε το 44.30 % , ο κ. Δημήτρης Κούτρας το 17,72 % και η European Goldfields (Greece) B.V (100% θυγατρική της European Goldfields Limited).

Κρατήστε την ημερομηνία. Πρόκειται για την 31η Δεκεμβρίου 2004.


Αν όμως επισκεφθεί κανείς το site της εισηγμένης στα χρηματιστήρια του Λονδίνου (ΑΙΜ Market) και του Τορόντο European Goldfields Limited (www.egoldfields.com)
θα διαπιστώσει με ή χωρίς έκπληξη ότι την ίδια ημερομηνία είχαν επισυμβεί σημαντικές αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας - αλλαγές οι οποίες καταγράφονται λεπτομερώς και οι οποίες απουσιάζουν απο το site της "ΕΛΤΕΒ". Σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές η European Goldfields μέσω πληθώρας θυγατρικών της ελέγχει στα τέλη του περασμένου χρόνου το 65 % των μετοχών της "Ελληνικός Χρυσός" με τα συμφέροντα των Ελλήνων συνεταίρων της να έχουν περιορισθεί στο 35 %.

Λεπτομέρεια θα πείτε. Μια απλή παράλειψη ενημέρωσης της μετοχικής σύνθεσης ακόμη περισσότερο στο πλαίσιο του ελληνικού ωχαδερφισμού...

Κι όμως αν το ίδιο ατόπημα βάραινε μια εταιρεία εισηγμένη σε αγορά οποιασδήποτε άλλης ευρωπαϊκής χώρας το πρόστιμο για την ίδια και τη διοίκηση της θα ήταν εξοντωτικό. Στην Ελλάδα τα πάντα συγχωρούνται!!!

Υ.Γ: : 'Oποιος διαθέτει την υπομονή και το κουράγιο ας διαβάσει απο την ετήσια έκθεση της Εuropean Goldfields για το 2004 και ειδικά το κεφάλαιο που αφιερώνεται στο "συνεταίρο μας Ακτωρ"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: