17.10.05

Τα ασημικά...


Αυτή η ιστορία με τα "ασημικά" του "σπιτιού" (βλέπε περιουσιακά, κάθε μορφής, στοιχεία του Κράτους) κρατά χρόνια... Κι όμως, κάθε φορά που η συζήτηση (ασχέτως της συγκυρίας) αποκτά ένα ουσιαστικό περιεχόμενο για το είδος και την έκταση του Κράτους (άρα και των περιουσιακών του στοιχείων κ.λπ) ως δια μαγείας εμφανίζονται πρωτοσέλιδο οι γνωστές ιστορίες για το "ξεπούλημα" - γιατί στη δημοσιογραφική αργκό τα "ασημικά" σημαίνουν "ξεπούλημα"!!!

Σε χθεσινά πρωτοσέλιδα (με εξαίρεση το πρωτοσέλιδο άρθρο της εφημερίδας "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ") έκαναν ξανά την θορυβώδη εμφάνιση τους τα περίφημα "ασημικά" (βλέπε σχετικό άρθρο της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ").

Επειδή ακριβώς θα ήταν θλιβερό να ξαναγυρίσουμε πίσω στις αρχές του '90 τις εποχές των "στρατηγικής σημασίας κλάδων και επιχειρήσεων" απλώς ας αναρωτηθούμε αν η χώρα μας θα ήταν ουραγός της Ε.Ε αν οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και οι δημοσιογράφοι είχαν εγκαίρως απαλλαγεί απο τις αντιλήψεις περί "ασημικών"...

Ευτυχώς, που στις μέρες μας τα "ασημικά" μπορούν και να πωλούνται (με την προϋπόθεση της διαφάνειας και της μεγιστοποίησης του τιμήματος) και το αντίτιμο της πώλησης να αξιοποιείται παραγωγικά προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: