26.1.06

Megaπροβάδισμα...


Ανατροπή συσχετισμών στο Mega εξαιτίας της πώλησης του μεγαλύτερου μέρους της συμμετοχής της Χ.Κ. Τεγόπουλος ("Ελευθεροτυπία"). Η πλευρά των συμφερόντων Βαρδινογιάννη και Κοπελούζου (η οποία ενισχύεται μετοχικά απο τη συναλλαγή)αποκτά πλέον σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του ελέγχου που εξελίσσεται τους τελευταίους 24 μήνες. Το αν θα κάνει και πότε χρήση αυτού του προβαδίσματος είναι ένα άλλο θέμα... Σε κάθε περίπτωση το power game στην αγορά των media που αναγκαστικά ενηλικιώνεται κάτω και απο το βάρος των επικείμενων νομοθετικών πρωτοβουλιών αρχίζει να αποκτά ξανά νέο (τουλάχιστον επιχειρηματικό και εν πολλοίς πολιτικό) ενδιαφέρον... Απο κοντά και η "αναβάθμιση" Θανάση Λάλα στο ΔΟΛ αλλά και η αναμενόμενη απολογία του Alpha στο ΕΣΡ...


Υ.Γ:Η ανακοίνωση της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο Χρηματιστήριο για την πώληση του μεγαλύτερου μέρους της συναλλαγής έχει ως εξής:

Η εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Κατ' εφαρμογή της Απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της οικείας νομοθεσίας, θέτουμε υπ'όψιν σας ότι η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., κυρία και κάτοχος 3.836.162 κοινών ονομαστικών μετοχών, ήτοι 12,28% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, μας γνωστοποίησε ότι η συμμετοχή της μειώθηκε μετά από συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν την 24.01.2006 και 25.01.2006, ανερχόμενη πλέον σε 1.836.162 κοινών ονομαστικών μετοχών ήτοι ποσοστό 5,88% στις οποίες αντιστοιχούν ισάριθμες ψήφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: