14.2.06

Ο Putinισμός, ανώτατο στάδιο του... (;)


Αν και στη χώρα μας ,οι πολιτικοί απο όλο το εύρος του πολιτικού και ιδεολογικού φάσματος ζούν ακόμη με τη νοσταλγία του "Mόσκοβου στο Αιγαίο" δίχως να κατανοούν -οι περισσότεροι εξ αυτών- τις πολυσύνθετες διπλωματικές απολήξεις ενός φαινομενικά success business story, στη Δύση ολοένα και περισσότεροι αναλυτές προβληματίζονται σοβαρά γύρω απο το φαινόμενο Putin, τη συνέχεια του και κυρίως τις συνέπειες του... Ειδικά, σήμερα που ο ηγέτης του Κρεμλίνου μπορεί να μην διαπραγματεύεται με τη Δύση με τις παραδοσιακές "ψυχροπολεμικές" μεθόδους των Σοβιετικών προκατόχων του αλλά ακόμη χειρότερα με τη διαρκή απειλή της διακοπής της τροφοδοσίας των... αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου!!!

Μάλιστα, οι Δυτικοί αναλυτές αναζητούν τις περισσότερες απο τις απαντήσεις τους στην "γειτονιά" του Κρεμλίνου, σε όσα ομολογούν ή απλώς υπαινίσσονται πρώην και νύν συνεργάτες και σύμβουλοι του προέδρου Putin. Το περιοδικό The Economist με συστηματικό τρόπο έχει συλλέξει και παρουσιάζει ορισμένες "φρέσκιες"΄απόψεις για το φαινόμενο Putin ή αν προτιμάται για τον Putinισμό...

Υ.Γ: Καθόλα συγκινητική η άποψη/"διάγνωση" του φιλικά προσκείμενου προς το Κρεμλίνο πολιτικού αναλυτή Vyacheslav Nikonov ότι ο Putin "είναι 100% Ρώσος" και συντηρητικός γκωλικός - "φιλελεύθερος στην οικονομία και ρωμαλέα ανεξάρτητος στην εξωτερική πολιτική". Οποία ύβρις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: