13.5.06

Ταυτότητες, διγλωσσίες και αυτοπροσδιορισμοί...


Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους τηλε-σχολιαστές θιασώτες της πολιτισμικότητας και της συμμαχίας των πολιτισμών αλλά και για στελέχη του Πασόκ.

Την ίδια στιγμή που καταδικάζουν τις συμπεριφορές πολιτικών προσώπων με αφορμή την υποψηφιότητα της κας Γκιούλ Καραχασάν στην υπερνομαρχία Ξάνθης- Καβάλας- Δράμας αμφισβητούν το δικαίωμα του ατομικού αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας του – με τα όποια εθνοτικά ή εθνικά, πολιτισμικά κ.α στοιχεία- για τον βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Εκτός κι αν τα σύνορα της … πολιτισμικότητας και της ανοιχτής κοινωνίας φθάνουν μέχρι και το… θρήσκευμα των υποψηφίων και πολύ περισσότερο των εκλεγμένων αντιπροσώπων στους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, για τους οπαδούς της διγλωσσίας περί την πολιτισμικότητα σύνορα στο ζήτημα των ταυτοτήτων δεν υπάρχουν κι αν υπάρχουν δεν γίνονται ανεκτά και αποδεκτά από όλους όσοι πιστεύουν ότι επαξίως φέρουν την ταυτότητα του Ευρωπαίου πολίτη.

Υ.Γ:Οι "δίγλωσσοι" πιθανότατα είναι και πιό επικίνδυνοι απο τους αμετανόητους της "φυλετικής καθαρότητας"...

Υ.Γ1:Δεν είναι πολύ μακρινό το ενδεχόμενο εκλογής σε δημοτικά ή νομαρχιακά συμβούλια (κατά πρώτον) Ελλήνων πολιτών αλβανικής καταγωγής (ανεξαρτήτως αν θα δηλώνουν ορθόδοξοι ή καθολικοί χριστιανοί, σουνίτες μουσουλμάνοι ή μπεχτασήδες – ακόμα και άθεοι ή άθρησκοι). Με άλλα λόγια, ας μείνουμε στην ιδιότητα του πολίτη –είναι το μόνο ασφαλές πεδίο!!!

Υ.Γ2: Τι είναι προτιμότερο για την ελληνική πολιτική σκηνή η ένταξη των όλων εκείνων των πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας που θεωρούν δικαίωμα τους τον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας τους στα καθιερωμένα κόμματα ή η συμμετοχή τους λόγω εξαναγκασμού σε αμιγώς εθνοτικά ή "εθνικών χαρακτηριστικών" κομματικούς σχηματισμούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: