3.6.06

Το κλειδί Καραμανλή και η πλατφόρμα της Μεταρρύθμισης


Οι θέσεις που εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην παρέμβαση του σε εκδήλωση στην Αθήνα -με την ευκαιρία της διεξαγωγής του EIN Review Meeting- για το τι ακριβώς εκφράζουν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις που συνθέτουν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα μπορούσαν κάλλιστα να αποτελέσουν, δίχως άλλο, την πλατφόρμα πολιτικής αναφοράς της ευρύτερης συμμαχίας των πολιτών που στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Καραμανλή.

Εκφράζουμε σήμερα μια ευρεία κοινωνική συμμαχία, πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος.
Εκφράζουμε τη συμμαχία του σύγχρονου κοινωνικού κέντρου, του σημείου όπου συναντώνται οι πολιτικές και οι άνθρωποι.
Εκφράζουμε τη συμμαχία των πολιτών που, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης και διεκδικούν νέες πολιτικές δομές και πρακτικές, ικανές να διασφαλίσουν μια νέα αποτελεσματικότητα, μια νέα προοπτική ανάπτυξης και ευημερίας.


Απλές και σταράτες κουβέντες για τους σημερινούς πολίτες που αντιμετωπίζουν τις σημερινές πραγματικότητες και είναι έτοιμοι και προπαντός διαθέσιμοι να στηρίξουν κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές που απαντούν στις προκλήσεις που διαμορφώνουν οι πραγματικότητες του σημερινού κόσμου.

Υ.Γ: Το European Ideas Network του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο που συναρθρώνει δεξαμενές σκέψης που κινούνται στον ευρύτερο χώρο της Χριστιανοδημοκρατίας και της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

Υ.Γ1:Το κλειδί για ανάγνωση της επιλογής Καραμανλή συνοψίζεται στην ιδέα και το σχέδιο της μεταρρύθμισης.

1 σχόλιο:

des είπε...

Με το συμπάθειο, αλλά ξεσκίστηκε και δαυτος να βάζει νέους "μακριά και πέρα απο (παλαιο)κομματικές νοοτροπίες και αντιλήψεις" στο παιχνίδι.. Τον κατακαημένο, ωραία λογάκια που λέει, αλλά δεν δύναται να εφαρμόσει..όπως δεν μπόρεσε να βγάλει τους νέους μπροστά (ούτε και να τους φέρει πίσω στην 'πατρίδα')

που να σταθείς σε τούτη τη χώρα αμα δεν πενηνταρήσεις πρώτα..