10.7.06

Ο κ. Κουκουλόπουλος και τα "ακαδημαϊκά πάρκινγκ" της περιφέρειας...


Ο δήμαρχος Κοζάνης - πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και εκ των επιφανών στελεχών του Πασόκ- κ. Π.Κουκουλόπουλος "πήρε σβάρνα" τις εφημερίδες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να "στηρίξει" επιχειρήματα για την αποτροπή του "καταραμένου" 10 που "πλήττει" τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ και κατά συνέπεια τα εισοδήματα των τοπικών αγορών (Οι παρεμβάσεις του στις εφημερίδες "Καθημερινή" και "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ας διαβαστούν κι ας αξιολογηθούν).

Σε κάθε περίπτωση αξιέπαινη -λόγω καθήκοντος και υποχρεώσεων- η προσπάθεια του κυρίου Δημάρχου αλλά πολλαπλά ελλειμματική!!! Κι αυτό γιατί ο κ. Κουκουλόπουλος δεν προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο τεκμηρίωσης των επιχειρημάτων του -είτε όσον αφορά την συμβολή των συγκεκριμένων περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην περαιτέρω αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος στις τοπικές κοινωνίες αλλά και την συμβολή του ακαδημαϊκού δυναμικού στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη, είτε όσον αφορά την συμβολή των περιφερειακών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην διασύνδεση τους με τοπικές και περιφερειακές παραγωγικές δυνάμεις της αγοράς.

Δυστυχώς, για τον ίδιο και τους συντρόφους τους δεν υπάρχει διαθέσιμο ούτε ψήγμα τεκμηρίωσης προς αυτήν την κατεύθυνση. Και το γνωρίζουν καλά και μάλιστα εκ των προτέρων... Κι αυτό γιατί και εκείνος συμμετείχε στην διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης αντίληψης που ήθελε την ελληνική περιφέρεια ως υποδοχέα μεγάλων χώρων "πάρκινγκ" των νέων μετά το Λύκειο- "πάρκινγκ" ως αντίδοτα στην σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας!!!

(Για όποιον επιθυμεί να διαμορφώσει ιδία αντίληψη ας κάνει τον κόπο να ρίξει μια ματιά στο site του ΤΕΙ Κοζάνης και ιδιαίτερα στις ενότητες που αφορούν τα παραρτήματά του στην Καστοριά και τα Γρεβενά...).

1 σχόλιο:

Koloellines είπε...

Επιτέλους και κάποιος που λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Στους παροικούντες την Κοζάνη ο κ. Κουκουλόπουλος είναι γνωστός για την πολιτική του αλητεία. Περιττό να πούμε πως ο εν λόγω κύριος όλη την τετραετία δεν έκανε απολύτως κανένα έργο στην Κοζάνη παρά μόνο φρόντιζε το πολιτικό του μέλλον. Ακόμα ο κ. Κουκουλόπουλος δεν μας λέει πως εδώ και δύο χρόνια υπάρχει κρίση στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Κοζάνη (πολλά μένουν ανοίκιαστα) λόγω του ότι οι πάντες έχουν πάρει δάνεια (και με δική του προτροπή) και έχουν χτίσει πολυκατοικίες με γκαρσονιέρες για ενοικίαση.
Όπως έλεγα, λοιπόν, η πολιτική αλητεία έχει τα όριά της.