26.11.06

Το κόστος του κράτους !!!

O Μπάμπης Παπαδημητρίου με την άνεση της γνώσης των δεδομένων τολμά να διατυπώσει με το άρθρο του (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2006)μια απλή αλήθεια που δύσκολα "ακούγεται" και "λέγεται" στις μέρες μας : "Το κράτος μάς κοστίζει πολλά" σε όλους εκείνους τους πολίτες που συναπαρτίζουν το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας -ανεξαρτήτως της θέσης τους και εν πολλοίς και των εισοδηματικών τους επιδόσεων.

Γράφει μεταξύ άλλων ο Μπ. Παπαδημητρίου:
Με δυο λόγια, το κράτος μάς κοστίζει πολλά. Μας κοστίζει πολλά περισσότερα από όσα λεει ο προϋπολογισμός. Γιατί, εκτός από τους φόρους, από τη συνολική αμοιβή τους οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προσέξουν την αφαίρεση που γίνεται για να πληρωθεί η ασφάλιση υγείας και σύνταξης. Ενώ λοιπόν οι άμεσοι φόροι είναι μικροί, οι έμμεσοι φόροι και οι ασφαλιστικές κρατήσεις οδηγούν σε μια πολύ σημαντική αφαίμαξη του εισοδήματος. Με αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις να πληρώνουν πολύ ακριβότερα τους απασχολούμενους σε αυτές, από όσο τουλάχιστον πιστεύουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Και, τελικά, να μην επαρκούν τα χρήματα που κερδίζουμε με την εργασία μας. Να πιστεύουμε ότι τα κατατρώγει η «ακρίβεια». Και άλλα ηχηρά, που μας γεμίζουν τα αυτιά όσοι βαριούνται να κάνουν σοβαρά τη δουλειά της ενημέρωσης. Ενώ η αλήθεια είναι απλή: το κράτος μάς κοστίζει πολλά.

1 σχόλιο:

Γεώργιος Ιακ. Γεωργάνας είπε...

Ωραία τα γράφει ο κύριος Παπαδημητρίου, αλλά στο κείμενο έχουν ξεφύγει δύο μηδενικά που χαλούν ουσιωδώς το νόημα. Η ειρωνεία είναι οτι ο συντάκτης έχει προφθάσει να ψέξει όσους «βαριούνται να κάνουν σοβαρά τη δουλειά της ενημέρωσης».