9.11.06

H "παιδική χαρά" ενός ευσεβιστή βουλευτή

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Στ.Παπαθεμελής στην σχετική με την μείωση του ορίου ηλικίας εκλογής βουλευτών –από τα 25 στα 21- συζήτηση των προτάσεων για την Συνταγματική Αναθεώρηση ήταν κατηγορηματικά αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική.

Προφανώς, δικαίωμα του και αντίρρηση καμία… Αλλά, η αιτιολόγηση της αντίθεσης του με τις απαξιωτικές λογικές του παλαιομοδίτικου ευσεβισμού του προκαλεί δίχως άλλο τους φιλελεύθερους πολίτες. Η μείωση του ορίου εκλογής σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παπαθεμελή ενδεχομένως να μετατρέψει τη Βουλή σε … παιδική χαρά!!!

Με άλλα λόγια, η μετατροπή ή μη της Βουλής σε παιδική χαρά ήταν και είναι θέμα ηλικιακής ωριμότητας και μάλιστα μιας ωριμότητας που πιστοποιείται αποκλειστικά και μόνο από την αναγραφομένη στα δελτία αστυνομικής ταυτότητας ημερομηνίας γέννησης.

Εμπιστεύομαι βεβαίως τη νέα γενιά αλλά δεν θα ήθελα να γίνει η Βουλή παιδική χαρά. Είναι άλλο πράγμα να είναι ένας συνδικαλιστής στο Πανεπιστήμιο με συνήθως ξύλινο λόγο τουλάχιστον μέχρι τώρα –κάπως έχει αρχίσει τώρα να βελτιώνεται ο λόγος- και άλλο πράγμα να έρθει στο Κοινοβούλιο.

(ελάχιστο απόσπασμα από την παρέμβαση του βουλευτή κ. Παπαθεμελή στην συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, 8/11/2006).

Προφανώς εκείνο που τρομάζει τον εκ Θεσσαλονίκης βουλευτή δεν είναι αυτή καθεαυτή η ηλικία αλλά η δυνατότητα απομυθοποίησης της κατ’ επίφαση ιερότητας του θεσμού που συντηρούν οι απόμαχοι του μεταπολιτευτικού κύκλου. Δυστυχώς για εκείνους ο κύκλος έχει κλείσει οριστικά…

2 σχόλια:

S G είπε...

μα δεν μπορω να καταλαβω ποιο το νοημα του οριου. προφυλασσει τους ψηφοφορους απο το να ψηφισουν καποιον που θελουν??

Ανώνυμος είπε...

Και πολύ ευπρεπώς αναφέρθηκες στο θέμα!!!
Αν και μην ξεχνάμε ότι ο κάθε βουλευτής προσπαθεί άλλοτε περισσότερο άλλοτε λιγότερο να καλύψει με τις απόψεις του και τις θέσεις του, το "κοινό" του, την "προίκα" του.
Είναι αυτή η προίκα, για την οποία τα κόμματα ερίζουν και δεν διστάζουν να προβούν και σε μεταγγραφές βουλευτών προεκλογικά!