17.9.07

Ανάμεσα στο επίπλαστο και το πραγματικό


Ο κ. Βενιζέλος -διεκδικητής απο τα ξημερώματα της αρχηγίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έσπευσε να μιλήσει, μεταξύ άλλων, για "επίπλαστο συσχετισμό"... Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια θα πείτε κι ίσως δεν έχετε άδικο. Αλλά, στο δημοκρατικό παιχνίδι -παντού και πάντοτε- δεν υπάρχει η έννοια του "επίπλαστου συσχετισμού". Το αποτέλεσμα της κάλπης διαμορφώνει πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων, τους οποίους κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίζει και να "παρακάμπτει" αν σέβεται την ουσία της δημοκρατικής διαδικασίας και τη βούληση των πολιτών.


Στις κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες της Δύσης το πολιτικό παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες και για να λειτουργήσει αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών χρειάζεται πολιτικές συμπεριφορές με δημοκρατικό ήθος. Όλα τα άλλα, είναι για "λαϊκή κατανάλωση" και για τα τηλεπαράθυρα.


Στη Δημοκρατία οι πολίτες δεν ψηφίζουμε με τηλεοπτικά διαγγέλματα,ούτε και με διαδηλώσεις (για να θυμηθούμε και τον κ. Αλαβάνο). Ψηφίζουμε στη κάλπη και ευτυχώς για μας μόνο στη κάλπη!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: