9.4.05

Οι αμετανόητοι της διπλωματίας του ράσου...

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος φαίνεται ότι εζήλωσε τη δόξα του προκατόχου του , του μακαριστού Παντελεήμονα που διοργάνωνε τα συλληλητήρια στις αρχές του ΄90 για το όνομα της γειτονικής χώρας ( πάντως, η κατά Νίμιτς προτεινόμενη εκδοχή του ονόματος, είναι εκείνη του αμετάφραστου Republika Makedonija-Skopje).

Μα για όνομα ... που έλεγε κάποτε και ο Λαζόπουλος !!!

Ο Αγιος Θεσσαλονίκης - έστω και με την ιδιότητα του Σαλπιγκτή του Εβρου - θα έπρεπε να μπορούσε να διακρίνει την χοντρή, μαύρη γραμμή της διάκρισης ανάμεσα στον πατριωτισμό και τον εθνικισμό και δή τον <λογάδικο εθνικισμό>.

Ο απο Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθιμος έσπευσε να εκφράσει την άποψη του για την θέση της ελληνικής κυβέρνησης και να δημοσιοποιήσει την διαφωνία με την διαφαινόμενη εξέλιξη επί του διπλωματικού πεδίου, επιδιώκοντας μια αδάπανη επένδυση στο συναισθηματισμό των πιστών του και προσδωκόντας να μεταφέρει,μέσω της προσφιλούς ενασχόλησης των ιεραρχών με τα <εθνικά θέματα>, την πίεση που δέχεται η ηγεσία της Ιεραρχίας για την κάθαρση στους κόλπους στην Κυβέρνηση που εμφανίζεται - κατά τον κ. Ανθιμο - υποχωρητική.

Ο κ. Ανθιμος πριν ασχοληθεί με το όνομα ... είχε σπεύσει να κτυπήσει την <καμπάνα> της εγρήγορσης των πιστών και για τις ... μεσίστειες σημαίες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ κατά την κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β'. Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών φαίνεται ότι του έδωσε την αφορμή για να βγεί απο τα ... ράσα του και ως καλός Ποιμενάρχης (;) δεν δίστασε να θέσει ενώπιον όλων το ερώτημα: < Μήπως εφραγκέψαμε ξαφνικά ή ενωθήκαμε με το Βατικανό και την Ιταλία;>.

Ας ησυχάσει ο κ. Ανθιμος - οι ανησυχίες του δεν του εξασφαλίζουν ούτε παράθυρο σχολιαστή σε πρωϊνάδικο. Μάλλον, για ... πρώτη ύλη στο εκ-κεντρικό δελτίο του Σπύρου Καρατζαφέρη μπορεί να αξιοποιηθεί η ... ανησυχία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: