3.4.05

To Blog του Ποντίφικος και το κατευώδιο της Opus Dei

Και ο μακαριστός Ιωάννης Παύλος ΙΙ είχε το δικό του blog( The Pope Blog ). Για την ακρίβεια, ήταν ένα ανεπίσημο ημερολόγιο που παρακολούθησε βήμα προς βήμα την πορεία της εξέλιξης της ασθένειας του Ποντίφικος κύριως μέσα απο τα σχετικά επίσημα ανακοινωθέντα της Αγίας Εδρας - ένα ημερολόγιο πριν το τελευταίο μεγάλο ταξίδι.

Σε άλλο μήκος κλίματος, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το κείμενο του επικεφαλής της πολυθρύλητης οργάνωσης Opus Dei στην πρώτη σελίδα του site της (http://www.opusdei.org/) . Το κείμενο του Επισκόπου Javier Echevarría με τίτλο Τhank you, Holy Father αν και είχε γραφεί με αφορμή την 25η επέτειο της ανάρρησης του Ιωάννη Παύλου ΙΙ στον Θρόνο της Ρώμης μπορεί να θεωρηθεί και μια πρώτη συνολική προσέγγιση της οργάνωσης απέναντι στο πρόσωπο και την πολιτεία του Ποντίφικος. Κατά μία έννοια, το κείμενο του επικεφαλής της Opus Dei μπορεί να διαβαστεί και ως κατευώδιο.

Εξάλλου, ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα - Ιn Memoriam - στον μακαριστό Ιωάννη Παύλο ΙΙ φιλοξενείται στο MSNBC (www.msnbc.msn.com), ενώ στο site της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος στην ενότητα Ειδήσεις (www.cathecclesia.gr/gr/fr-general.htm) μια συνοπτική απόδοση του Διατάγματος του 1996 με το οποίο τίθεται το πλαίσιο και καθορίζεται η διαδικασία για την εκλογή του νέου Ποντίφικος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: