13.6.05

Η Συμμαχία των Πολιτών

Η τριήμερη διαδικασία στην Βουλή, η οποία κατέληξε σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ήταν, από κάθε άποψη, απολύτως χρήσιμη στην εξέλιξη της πολιτικής ζωής της χώρας. Έδωσε την πλήρη δυνατότητα στο πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή να απευθυνθεί στους ίδιους τους πολίτες και να παρουσιάσει, δίχως φοβικά σύνδρομα, ενοχικούς συνειρμούς και διαμεσολαβητές, ένα συγκροτημένο σχέδιο επιλογών, προτεραιοτήτων και δράσεων σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής, το οποίο ανταποκρίνεται μ' επάρκεια στις ανάγκες της «επόμενης μέρας».

Ο κ. Καραμανλής, σε πείσμα όλων όσοι επιστρατεύουν τα κάθε λογής «φαντάσματα» και «σκελετούς» από το «χοντροντούλαπο» της Ιστορίας, για να υπερασπίσουν τις κάθε λογής ανέξοδες αντιπολιτευτικές τακτικές τους, ξεκαθάρισε και τις προθέσεις αλλά και τους στόχους του κυβερνητικού σχεδίου του, που επιγράφεται: «Αλλαγές και μεταρρυθμίσεις τώρα για το συμφέρον των πολιτών», παραδίδοντας ταυτόχρονα σε δημόσια θέα και το «κλειδί» της επιτυχία του κυβερνητικού σχεδίου, που δεν είναι άλλο από την ενεργοποίηση και την συστράτευση της «κοινωνικής πλειοψηφίας της 7ης Μαρτίου». Μια συστράτευση που πρέπει και μπορεί να μετεξελιχθεί με συνέπεια και σταθερότητα σε μία μεγάλη πολιτική παράταξη, η οποία μπορεί να δώσει στήριξη και πνοή στις μεταρρυθμίσεις κρίσισμων τόμεων της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Η ανταπόκριση σ' αυτό το ώριμο αίτημα της μετεξέλιξης της κοινωνικής πλειοψηφίας σε ηγετική πολιτική δύναμη των μεταρρυθμίσεων δίνει ουσία και περιεχόμενο στην αναφορά του πρωθυπουργού για το «σύγχρονο κοινωνικό κέντρο».

Μόνον μια ηγετική πολιτική δύναμη στρατευμένη με σταθερότητα και συνέπεια στην υπόθεση των μεταρρυθμίσεων του κράτους και της κοινωνίας και με προβεβεβλημένα τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών - μία "Συμμαχία των Πολιτών"- μπορεί εξ αντικειμένου να «καταλάβει» και να καλύψει αποφασιστικά το χώρο του «σύγχρονου κοινωνικού κέντρου» στη χώρα μας, μακριά από τις προκαταλήψεις και τις ιδεοληψίες του άμεσου και απώτερου παρελθόντος.

Η συγκρότηση μιας μεγάλης παράταξης μ' αυτά τα συστατικά στοιχεία και χαρακτηριστικά γνωρίσματα πρέπει και μπορεί να είναι ωφέλιμη για το αύριο της Ελλάδας στη «γειτονιά μας» (Βαλκάνια, ΝΑ Ευρώπη και ΝΑ Μεσόγειο) , στην επικράτεια της Ευρώπης των «25», αλλά και ευρύτερα σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: