25.6.05

Η "αριθμητική" και τα τριτοδιεθνιστικά δάνεια μιας τροπολογίας!!!

Ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Κάππος με το άρθρο του "Η εργατική τάξη μπορεί να νικήσει" που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" (Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005) κάνει αναφορές στις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και είναι, πέρα για πέρα, συνεπής με τις ιδεολογικές προσεγγίσεις και τις πολιτικές θέσεις του.

Με βάση αυτές τις θέσεις που εξέφρασε ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ στο
άρθρο θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει, το δίχως άλλο, και τα πνευματικά δικαιώματα για την περιβόητη τροπολογία του επιτίμου κ.Έβερτ!!!

Αλλά ο κ. Κάππος είναι συνεπής στις προσεγγίσεις και τις θέσεις του, ακόμη κι όταν αξιοποιεί τη σκέψη του Αμερικάνου J.Rifkin για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως "το κεφάλαιο (πρέπει) να πληρώσει". Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν τίθεται ούτε ως προς την ταυτότητα του αυθεντικού πνευματικού δημιουργού, ούτε πολύ περισσότερο στο περιεχόμενο της τροπολογίας. Βρίσκεται ακριβώς στο γεγονός ότι ένα μικρό τμήμα της κυβερνητικής παράταξης (ο επίτιμος κ. Έβερτ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα) αποστασιοποιούμενο από τις επιλογές της κυβέρνησης για λόγους ποπουλίστικης, μικροπολιτικής δημαγωγίας προσωπικών επιδιώξεων καταφεύγει για την άντληση επιχειρημάτων στην ακένωτη (αλλά τελματωμένη) δεξαμενή της τριτοδιεθνιστικής φιλολογίας...

Ο επίτιμος κ. 'Εβερτ εμφανίζεται τις περισσότερες φορές - αν και ανεπιτυχώς πάντοτε - ως πολιτικός εκφραστής μιας "κοινοπραξίας" επιδιώξεων με πολυποίκιλες προσωπικές αναφορές που (φαινομενικά και μόνο) αντιμάχεται τα "ιδιωτικά συμφέροντα". Η υπεράσπιση όμως, του δημόσιου συμφέροντος σήμερα στο πεδίο της ελληνικής οικονομίας και των πραγματικών συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών δεν έχει να κάνει με νομοθετικές ρυθμίσεις που αναπαράγουν παλαιότερες επαχθείς στρεβλώσεις στο σώμα της αγοράς.

Αυτά για τον κ. επίτιμο και τους συνεργάτες του είναι ψιλά γράμματα. Έχουν παραμείνει - πέραν των τριτοδιεθνιστικών δανείων - στην... "αριθμητική" του καθηγητή Χιώτη (ο οποίος, αν δεν μ' απατά η μνήμη μου, έχει περάσει κι αυτός για ένα φεγγάρι από τη διοίκηση του ΙΚΑ!).

Δεν υπάρχουν σχόλια: