19.9.05

Το μάθημα Κίρχοφ...


H εφημερίδα "Εστία" αφιερώνει, για μια ακόμη φορά τους τελευταίους μήνες, το σημερινό πρωτοσέλιδο κεντρικό της θέμα στην καθιέρωση του συστήματος του ενιαίου φορολογικού συντελεστή.

Κι αυτή τη φορά το πρωτοσέλιδο ήταν απολύτως δικαιολογημένο καθώς η εφημερίδα με την επιβεβαιωτική δήλωση Αλογοσκούφη στο κυριακάτικο "Βήμα" για τον προσανατολισμό του κυβερνητικού επιτελείου προς την κατεύθυνση καθιέρωσης ενιαίου φορολογικού συντελεστή 25 % για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις απο το 2007 δικαιώνεται πλήρως για την σταθερή και συστηματική σχετική αρθρογραφία της.

Ταυτόχρονα, η εφημερίδα επαναλαμβάνει -και σωστά πράττει ως προς αυτό- τα βασικά επιχειρήματα για την αποτελεσματικότητα του νέου συστήματος και τις πολλαπλές θετικές συνέπειες του σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής με άξονα τη διασφάλιση των πραγματικών συμφερόντων των πολιτών αυτής της χώρας.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η επισήμανση της εφημερίδας για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Δίχως άλλο, η επικοινωνιακή επίθεση με όλα-και σε όλα- τα δυνατά μέσα δεν πρέπει να αργήσει... Αρκεί το όλο ζήτημα να μην αφεθεί αποκλειστικά και μόνον στους τεχνοκράτες και τους λοιπούς ειδήμονες αλλά να λάβει εξ αρχής την πρέπουσα πολιτική του σημασία και προτεραιότητα στο πλαίσιο του όλου μεταρρυθμιστικού προγράμματος. Με άλλα λόγια, το "πάθημα" των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών με την βιαστική και ασυντόνιστη εν μέσω προεκλογικής αναμέτρησης εκτόξευση των προτάσεων Κίρχοφ ας γίνει "μάθημα"!!!

Στο κάτω κάτω της γραφής, η καθιέρωση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 25 % με ταυτόχρονη κατοχύρωση γενικού αφορολογήτου ποσού(κατά πολύ υψηλοτέρου του σημερινού σε τρόπο ώστε να διασφαλίζει επαρκώς τη μη φορολογική επιβάρυνση των μεσαίων στρωμάτων και των δυναμικών, παραγωγικών δυνάμεων) καθώς και η δραστική μείωση ή απάλειψη όλων των "παραθύρων" για φορο-απαλλαγές και φορο-εξαιρέσεις ενός ψευδεπίγραφου κοινωνικού χαρακτήρα οδηγεί σε ένα απλό, διάφανο και αντικειμενικό σύστημα που παγιώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης και δικαιοσύνης και δημιουργεί πολλαπλά κίνητρα για την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών ανεξαρτήτως επαγγέλματος και εισοδηματικής κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: