28.9.05

Εκκωφαντική σιωπή!!!


Πιθανότατα, ο αριθμός των αναγνωστών της έγκυρης γαλλικής εφημερίδας Le Monde στην ελληνική πρωτεύουσα να είναι απελπιστικά μικρός. Αλλά αυτό σε τίποτα και για τίποτα δεν δικαιολογεί την εκκωφαντική σιωπή που απλώθηκε γύρω από τα όσα υποστηρίζει επωνύμως και εν γνώσει των συνεπειών του νόμου σε συνέντευξη του στην εν λόγω εφημερίδα ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος γαλλικής εταιρείας που διεκδίκησε μερίδιο από την Ολυμπιακή πίττα των προμηθειών και των έργων.

Πολύ περισσότερο εντυπωσιάζει η σιωπή από την στιγμή που ελληνικά media (φωτεινό παράδειγμα η εφημερίδα «Η Καθημερινή») αναδημοσίευσε το επίμαχο σημείο της συνέντευξης.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Μισέλ Ζοσράν παραδίδει σχεδόν ολόκληρη τη φωτογραφία υπουργού της κυβέρνησης Σημίτη από την στιγμή που αναφέρει στη συνέντευξη του ότι το συμβόλαιο για τις φρεγάτες το 2003 είχε και το… αντίτιμο του.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια μέρα που άπαντες καθ΄άπασαν την επικράτεια –και δικαίως ως προς τούτο- έσπευσαν να καταδικάσουν την «μη φιλολογική» αποστροφή του υφυπουργού Οικονομικών κ. Αδάμ Ρεγκούζα για το «γρηγορόσημο» ενώπιον αμιγούς συνδικαλιστικού ακροατηρίου της συμπαθούς συντεχνίας των τελωνειακών υπαλλήλων.

Αλλά, το κάθε ένα γεγονός έχει την αυτονομία του. Τη δική του ξεχωριστή αξία και σημασία. Ούτε μεγαλύτερη, ούτε μικρότερη το ένα από το άλλο. Και τα δύο πρέπει να έχουν το καθένα τη δική του αξιολόγηση και αποτίμηση, μια διαδικασία ελέγχου και ευθυνών.

Σε κάθε περίπτωση, η Βουλή (με την αμυδρή ελπίδα ότι δεν θα αδρανήσει και θα σπάσει τη σιωπή) έχει το λόγο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: