6.10.05

Ο επίτροπος Almunia σε νέες περιπέτειες...


O Επίτροπος Almunia σε νέες περιπέτειες ... Σε συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα Financial Times προσπαθεί να διασχίσει μόνος του μια εντελώς αφύλακτη διάβαση των ευρωπαϊκών "εσωτερικών υποθέσεων", εκείνη των κάθε λογής διευθετήσεων ως προς την εμφάνιση των δημοσιονομικών μεγεθών.

Η επιλογή του Επιτρόπου Almunia να χειρισθεί ένα υπαρκτό, καυτό ζήτημα με συνεντεύξεις και δημοσιεύματα περί "μαγειρεμάτων" των εθνικών προϋπολογισμών (με την τεχνοκρατική συμβουλή και συμμετοχή διεθνών χρηματοοικονομικών ομίλων) ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για τις Βρυξέλλες.

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι εκείνοι, στην έδρα της Επιτροπής αλλά και σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που θεωρούν ότι επιλογές και χειρισμοί τύπου Almunia συγκροτούν ένα πλαίσιο υπέρβασης αρμοδιοτήτων σε μια πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή για την ίδια την Ένωση, η οποία καλώς ή κακώς έχει απωλέσει την πολυτέλεια της πολιτικής συνενόησης...

1 σχόλιο:

lfa tai chi blog είπε...

Hi, I liked your blog its my first time here! If you are interested, go see my Tai Chi related site. Its purley for peoples health.

All the best John