6.10.05

Απο το σωσίβιο στην ανατριχίλα...


Όσοι επέλεξαν να επενδύσουν για λόγους αντιπολιτευτικής τακτικής στον Ισπανό επίτροπο Almunia ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν ορισμένες απο τις πρόσφατες ομιλίες του και κυρίως εκείνες όπου ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων των σοσιαλιστών του PSOE αναφέρεται στα όρια, τις αντοχές αλλά και τις προοπτικές του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Κι αυτό γιατί αν οι "μεταμοντέρνοι σοσιαλιστές" -όπως τους χαρακτήρισε ο πρώην υφυπουργός του Πασόκ επί Σημίτη, ο εκ Βοιωτίας και Πενταγώνου Λουκάς Αποστολίδης- έκαναν τον κόπο να διαβάσουν την ομιλία του κ. Αlmunia στο Harvard University (26 Σεπτεμβρίου 2005) αλλά και την προσπάθεια να σκεφτούν το τι θα σήμαινε πρακτικά η "ελληνοποίηση" των γενικών κατευθύνσεων- προτάσεων του είναι σίγουρο ότι δεν θα ήθελαν να τον (ξανα) δούν ούτε ζωγραφιστό!!!

Είπαμε, σοσιαλιστής απο σοσιαλιστής έχει διαφορά.'Αλλο Μπλερ κι άλλο Σημίτης. Άλλο Αlmunia κι άλλο Γιάννος.

Y.Γ : Η επισήμανση του κ. Almunia περί του μύθου του ενός και μόνο κοινωνικού μοντέλου στην Ευρώπη είναι απο κάθε άποψη καίριας σημασίας. Ο κ. Almunia στην ομιλία του στο Harvard διακρίνει τουλάχιστον σε 4 τα υφιστάμενα μοντέλα στην Ευρώπη: Το Σκανδιναβικό, το Αγγλοσαξωνικό, το μοντέλο της Ηπειρωτικής (Κεντρικής) Ευρώπης και το Μεσογειακό των χωρών της Νότιας Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: