26.10.05

Συνδυασμένες δράσεις


Mόνο και μόνο η επισήμανση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη ότι το βασικό χαρακτηριστικό της νέας Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 είναι ο τρόπος με τον οποίο καθορίζεται «ένα συγκεκριμένο μονοπάτι από δράσεις» και δεν αποτελεί απλώς «μια απαρίθμηση έργων πληροφορικής» φθάνει και περισσεύει, κάνοντας ήδη τη διαφορά σε σχέση με τις επιλογές του παρελθόντος. Ο ίδιος εξήγησε στη συνέχεια ότι εκείνο το οποίο απαιτείται είναι «η σύνθεση δράσεων που επιτυγχάνουν με συγκεκριμένο τρόπο τους στόχους που θέτουμε». Ένα μεγάλο και δύσκολο στοίχημα για όλους καθώς ένα σημαντικό μέρος από αυτές τις σύνθετες και συνδυασμένες δράσεις για να προχωρήσουν και να αποδώσουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα χρειάζεται να υποστηριχθούν κατά κύριο λόγο από τις υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης και τους φορείς του Δημοσίου.

Μια άλλη επισήμανση του κ. Γ. Αλογοσκούφη έχει και εκείνη τη σημασία της και κυρίως ένα ξεχωριστό πολιτικό νόημα/μήνυμα:

Η Στρατηγική μας για την Ψηφιακή Ελλάδα αποτελεί μέρος ενός πλέγματος ολοκληρωμένων δράσεων που έχουμε πραγματοποιήσει τους τελευταίους 19 μήνες. Η Φορολογική Μεταρρύθμιση, ο Επενδυτικός Νόμος για την Ανάπτυξη και την Περιφερειακή Σύγκλιση, οι Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα αποτελούν την αιχμή του δόρατος του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος. Και ακολουθεί ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων. Ένα σύνολο μεταρρυθμίσεων που συνδέονται η μια με την άλλη και που ενισχύουν η μια την άλλη, με στόχο την ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.


O κ. Αλογοσκούφης –ορθά πράττοντας- θέλησε να υπενθυμίσει προς όλους όσοι αρέσκονται με την συμπεριφορά τους να ανέχονται ή και να αποθεώνουν προσωπικές στρατηγικές ότι η κάθε μια επιλογή ή απόφαση ξεχωριστά πρέπει να εντάσσεται μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που ως στόχο έχει ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, ένα πρότυπο που δεν μπορεί παρά να αποσκοπεί σε μια Ελλάδα «δυναμική, ανταγωνιστική, παραγωγική και εξωστρεφή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: