27.10.05

Globalisation Fund


Και το όνομα αυτού, Globalisation Fund. Το τι (θα) είναι και το τι (θα) κάνει όταν η ίδρυση και η λειτουργία του αποφασισθεί και επισήμως απο τους Ευρωπαίους ηγέτες το εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Τ. Μπλέρ κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωκοινοβούλιο για τις έξι "περιοχές προτεραιοτήτων" της Βρετανικής Προεδρίας.

Σε κάθε περίπτωση όπως θέλησε να ξεκαθαρίσει ο Βρετανός πρωθυπουργός το Globalisation Fund δεν πρόκειται να είναι ένα ταμείο διάσωσης επιχειρήσεων ή θέσεων εργασίας ή προστασίας εισοδημάτων αλλά ένα εργαλείο για την προώθηση και την εφαρμογή πολιτικών αναδιάρθρωσης και ενίσχυσης της ανταγωνιστικής θέσης όλων εκείνων των δραστηριοτήτων (ανεξαρτήτως κλάδων και τομέων) που μπορούν να κατοχυρώσουν την αναπτυξιακή τους προοπτική στο πλαίσιο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.

Η ίδρυση και η λειτουργία του Globalisation Fund και κυρίως ο χαρακτήρας και οι προσανατολισμοί του αποτελεί τομή για τα κοινοτικά πράγματα καθώς το μοντέλο που προτείνεται απο την πλειοψηφία των Ευρωπαίων ηγετών (παρά τις επιμέρους διαφορές τους) αφήνει στο παρελθόν το καθεστώς των ποικίλων επιδοτήσεων κ.λπ.

Υ.Γ: Όσοι εκ των υποστηρικτών της λεγόμενης κοινωνικής Ευρώπης ("της Ευρώπης των επενδύσεων και της απασχόλησης") ονειρεύονται ακόμη οργανισμούς/μηχανισμούς τύπου ΟΑΕ ας προσγειωθούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: