2.1.06

26 παρεμβάσεις για το 2006


"2006- 26 Παρεμβάσεις για την Ελλάδα της εξωστρέφειας". Ο τίτλος της ετήσιας ειδικής έκδοσης που οργάνωσε και επιμελήθηκε η επιτελική ομάδα του Forum "Αγορά Ιδεών" και συνόδευσε την καθιερωμένη ετήσια έκδοση "Ο Κόσμος το 2006" (η οποία αποτελεί μια επιτυχημένη συνεργασία του περιοδικού Τhe Economist και της εφημερίδας Η Καθημερινή).

To Forum "Αγορά Ιδεών", αποτελεί μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, όπου μέσω του ομώνυμου διαδικτυακού τόπου αλλά και των ειδικών περιοδικών έντυπων εκδόσεων,είναι σταθερά προσανατολισμένο στην κατεύθυνση της ανάδειξης, προβολής και προώθησης νέων καινοτομικών, ριζοσπαστικών ιδεών και τάσεων, επιλογών, συμπεριφορών και προτάσεων πρακτικής εφαρμογής σε ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας ζωής.

Η έκδοση –την οποία προλογίζει ο υπουργός Επικρατείας κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος- φιλοξενεί 26 άρθρα/παρεμβάσεις για το 2006 , οι συγγραφείς των οποίων προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα της δημόσιας ζωής , της εφαρμοσμένης πολιτικής και της διπλωματίας , της οικονομίας, της αγοράς και των επιχειρήσεων, της κοινωνίας, της παιδείας και του πολιτισμού, της επικοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, στην έκδοση συμμετέχουν με άρθρα τους η κα Ελένη Λουρή, ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης, ο κ. Δημήτρης Κ. Μαρούλης, ο κ. Κώστας Καρτάλης, ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο κ. Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο κ. Πάνος Λειβαδάς, ο κ. Aγγελος Μ. Συρίγος, η κα Ινώ Αφεντούλη, ο κ. Βασίλης Ασημακόπουλος, ο κ. Δημήτρης Ι. Καμάρας, ο κ. Ανδρέας Παλευρατζής, ο κ. Μανούσος Γ. Βολουδάκης, ο κ. Πλάτων Τήνιος, ο κ. Αντώνης Καμινάρης, ο κ. Σπύρος Κλαδάς, ο κ. Λεωνίδας Κορρές, ο κ. Σωκράτης Κομινάκης, ο κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος, ο κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, . ο κ. Χάρης Κοκκώσης, ο κ. Σπύρος Ι. Καμπέρης, ο κ. Παύλος Παπαδόπουλος, ο κ. Γρηγόρης Τσιμογιάννης και ο κ. Σταμάτης Μαύρος.

Επιπλέον, στην έκδοση φιλοξενούνται δύο ειδικές παρεμβάσεις.

α) Το πόρισμα της ομάδας εργασίας του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΚΠΕΕ με τίτλο "Θεσσαλονίκη 2020: πρόγραμμα διαλόγου για τη μητρόπολη του 21ου αιώνα".

β) Το κείμενο εισήγησης του κ. Δημήτρη Κρανιά για την εταιρική κοινωνική ευθύνη στο πλαίσιο πρωτοβουλίας σχετικού δημοσίου διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: