3.1.06

Η ενίσχυση της άμυνας...


Αρχές του καινούργιου χρόνου και το οικονομικό επιτελείο δεν φαίνεται να επηρρεάζεται απο το κλίμα της εορταστικής ραστώνης καθώς ενισχύει έτι περαιτέρω με πρωτοβουλίες νομοθετικού χαρακτήρα το οπλοστάσιο για την άμυνα και την προστασία των ουσιαστικών συμφερόντων του Δημοσίου και κατ΄επέκταση των φορολογούμενων πολιτών και της κοινωνίας. Μετά την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για την οργάνωση και λειτουργία των ΔΕΚΟ έρχεται ένα νέο νομοσχέδιο για τους ελεγκτές των ΔΕΚΟ κ.λπ.Το ρεπορτάζ του Λεωνίδα Στεργίου στην εφημερίδα "Η Καθημερινή" είναι εξόχως αποκαλυπτικό της βούλησης του οικονομικού επιτελείου να μείνει ο νόμος για τις ΔΕΚΟ στα χαρτιά!!!

Και η γεύση απο το ρεπορτάζ είναι χρήσιμη:

Και τώρα... «ΣΔΟΕ» σε όλες τις ΔΕΚΟ, δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ. Δημιουργείται ανεξάρτητο και πανίσχυρο ελεγκτικό σώμα, το οποίο θα «ξεσκονίζει» τα οικονομικά, τη διαχείριση και τους ισολογισμούς δημοσίων υπηρεσιών, οργανισμών, ΔΕΚΟ και ΟΤΑ.

Η νέα γενιά «ράμπο» του υπουργείου Οικονομικών δεν θα περιορίζεται μόνο στους σημερινούς ελέγχους που διενεργούνται από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, αλλά θα επεκτείνονται σε όλο το φάσμα του Δημοσίου και των φορέων του και θα περιλαμβάνει ακόμα και την περίπτωση της χρηστής διαχείρισης. Επίσης, μπορούν να λαμβάνουν αυτεπαγγέλτως κάθε αναγκαίο προσωρινό μέτρο, όταν το κρίνουν αναγκαίο για τη διασφάλιση του δημοσίου χρήματος.

Πρόκειται για το Σώμα Δημοσιονομικών Ελεγκτών (ΣΔΕ) που προβλέπεται με ειδικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας. Σχέδιο του νομοσχεδίου βρίσκεται ήδη στα χέρια του υπουργού Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη και η ψήφισή του αναμένεται τον Φεβρουάριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: