16.2.06

"Πληθυντικός" ο αριθμός...


Το θετικό αντίκρυσμα της κίνησης Καραμανλή στη κοινωνία -σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόποησης της VPRC για λογαριασμό του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ 100,3 και της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ- καταδεικνύει ότι ο αριθμός των εν δυνάμει συμμάχων αυτής της κυβέρνησης στις τάξεις των πολιτών παραμένει σε πείσμα των καιρών... "πληθυντικός".

Και θα συνεχίσει να παραμένει "πληθυντικός" ο αριθμός αρκεί η κυβέρνηση ως συλλογική λειτουργία και δράση να προχωρήσει με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στη κατεύθυνση της "πολιτικοποίησης" των μεταρρυθμίσεων με βασικό άξονα αναφοράς τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας.

Η "πολιτικοποίηση" των μεταρρυθμίσεων δεν έχει να κάνει ούτε με κάποια παλαιομοδίτικη δογματική περί ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε πολύ περισσότερο με ανέξοδους και εν πολλοίς απαξιωμένους επιθετικούς προσδιορισμούς πολιτικής γεωγραφίας...

Το αίτημα της "πολιτικοποίησης" στις σημερινές συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης έχει σχέση μοναδικά με την περαιτέρω εμβάθυνση των βασικών προτεραιοτήτων της ατζέντας οι οποίες και θα καθορίσουν τόσο τα "μέτωπα" όσο και τις "συμμαχίες" σε σχέση με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση χρειάζεται να έχει πλέον συνείδηση ότι οι πολιτικές της,πέραν όλων των άλλων, οφείλουν να διαμορφώνουν τους όρους για τη συγκρότηση μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας των ενεργών πολιτών που αποδέχεται και στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις.

Υ.Γ:Η είδηση για τα στοιχεία της δημοσκόπησης απο το site της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ:
Θετική εντύπωση για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έχει το 44% της κοινής γνώμης, σύμφωνα με έρευνα της Βι Πι Αρ Σι, για λογαριασμό του ΣΚΑΙ 100,3 και της Καθημερινής. Αντίθετα το 13% εκφράζεται αρνητικά.Το 82% συμφωνεί με την είσοδο στην κυβέρνηση της Ντόρας Μπακογιάννη και το 70% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: