17.3.06

Νομοθεσία όπως το δέρμα πάνω μας...



H πρωτοβουλία των φίλων του anatheorisi.org φαίνεται να έχει βρεί ανταπόκριση και με συστηματικό βηματισμό οικοδομεί σχέσεις αξιοπιστίας με ένα κοινό που φλερτάρει ανάμεσα στον ενθουσιασμό και την καχυποψία. Μάλιστα, οι φίλοι του anatheorisi.org κέρδισαν επάξια και τα εύσημα των πλέον ευαίσθητων και ανοιχτών στα νέα μηνύματα των καιρών παραδοσιακών media (βλέπε Αντώνης Καρκαγιάννης με τη στήλη του στην τελευταία σελίδας της "λευκής" Καθημερινής).

Ως θετικό βήμα εκτιμώ και την πρωτοβουλία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να προχωρήσει στη δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας στο Διαδύκτιο, όπου οι πολίτες μπορούν να αποστέλλουν από την προσεχή Δευτέρα 20 Μαρτίου τις προτάσεις τους, σχετικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση, οι οποίες θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας.Η διεύθυνση της σελίδας στο Διαδύκτιο για τον διάλογο με τους πολίτες είναι: syntagmatikianatheorisi 2006.gr .

Αξιόλογες πρωτοβουλίες, θετικά βήματα - πιθανότατα υπάρχουν κι άλλα που μας διαφεύγουν κι ελπίζουμε και σε άλλα που θα προσφέρουν την πρώτη ύλη για το δημόσιο διάλογο /έναν διάλογο ελλειμματικό απο τη φύση του και εν πολλοίς τραυματικό!!!Κι όλα αυτά έχουν την εξήγηση τους, μια εξήγηση που συνδέεται με τους τρόπους επικοινωνίας και διαβούλευσης των κομματικών μηχανισμών με τους πολίτες και την κοινωνία.

Αν κάποιος απο εμάς αυτές τις μέρες θα επιθυμούσε να πεί κάτι παραπάνω απο τα αυτονόητα για την συνταγματική αναθεώρηση καλό και χρήσιμο θα ήταν να άνοιγε τον "Μικρό Ναυτίλο" του Οδυσσέα Ελύτη, στη σελίδα όπου ο ποιητής επιμένει: "Μας χρειάζεται μιά νομοθεσία που να διαμορφώνεται όπως το δέρμα επάνω μας τον καιρό που μεγαλώνουμε. Κάτι νεανικό και δυνατό συνάμα, σάν το έν δ΄ύδατ΄αενάοντα ή το θαλερόν κατά δάκρυ χέοντες. Έτσι που να μπορεί κείνο που γεννά ο άνθρωπος να ξεπερνά τον άνθρωπο δίχως να το καταπιέζει".

Δεν υπάρχουν σχόλια: