4.4.06

Ο πολίτης Καίην, ο πρώην "εθνικός εισαγγελέας", ο Σίλβιο και τα media


Μια αξιοσημείωτη -πέραν της όποιας συμφωνίας ή διαφωνίας- τοποθέτηση του άλλοτε "εθνικού εισαγγελέα" της γείτονος Ιταλίας Ντε Πιέτρο για τις σχέσεις των πολιτικών με τα media.
Τα "καρφιά" του μάλλον δεν αφορούν κατά αποκλειστικότητα τον γραφικό Σίλβιο αν και ο Πιέτρο είναι απο τις ισχυρές δυνάμεις κρούσης εναντίον του σημερινού πρωθυπουργού για να περάσει ο κυβερνητικός έλεγχος στην παράταξη του Πρόντι.

Υ.Γ: Η παράταξη με ηγέτη τον Πρόντι συσπειρώνει απο τα απομεινάρια των παραδοσιακών αντικληρικαλιστικών αστικών κομμάτων του βιομηχανικού Βορρά (ρεπουμπλικάνοι, φιλελεύθεροι κ.α), τις μετριοπαθείς δυνάμεις της πάλαι ποτέ Χριστιανοδημοκρατικής κληρονομιάς του Μόρο και τους μεταλλαγμένους Ευρωκομμουνιστές μέχρι τους αμετανόητους ρομαντικούς της "Επανίδρυσης", τα εγγόνια του φιλοσοβιετικού Κοσσούτα και τους δυναμικούς πολέμιους της παγκοσμιοποίησης.

Φυσικά, το πρόβλημα δεν είναι το εύρος της εκπροσώπησης, ούτε καν οι διαφορετικότητες που συνυπάρχουν υπό την ηγεσία ενός τεχνοκράτη χριστιανοδημοκρατικής προέλευσης και πιστού Ευρωπαϊστή. Το ουσιαστικό πρόβλημα θα υπάρξει -σε περίπτωση νίκης- μετά τις εκλογές και θα αφορά την ίδια την κατεύθυνση της διακυβέρνησης. Ας περιμένουμε λοιπόν την εξέλιξη ενός ενδιαφέροντος εγχειρήματος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: