25.5.06

Πολιτικές συμπεριφορές και εταιρική διακυβέρνηση


Ορισμένοι από τους προύχοντες του Πασόκ, μεταξύ αυτών και προβεβλημένα στελέχη των κυβερνήσεων Σημίτη της περιόδου 1996-2004, είχαν πρωτοστατήσει στην καθιέρωση των αρχών της εταιρικής διακυβέρνησης που αποτελεί μετά και την ψήφιση του νόμου 3016 του 2002 το ευαγγέλιο οδηγό για τις εισηγμένες εταιρείες.

Κι όμως, την τελευταία περίοδο τα ίδια πρόσωπα επιλέγουν τον ρόλο του «προανακριτικού» υπαλλήλου για τα μέλη της διοίκησης της Εθνικής Τραπέζης αλλά και για τους επικεφαλής των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων της ΕΤΕ αλλά και των ασφαλιστικών οργανισμών (όπως για παράδειγμα του ΙΚΑ) που κατέχουν μικρά ή μεγαλύτερα πακέτα μετοχών της τράπεζας.

Με άλλα λόγια, η εταιρική διακυβέρνηση με την ευθύνη κοινοβουλευτικών στελεχών δέχεται για πολιτικές σκοπιμότητες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας σοβαρό πλήγμα στον ίδιο τον πυρήνα της συγκρότησης και της λειτουργίας της. Αλλά αυτά φαίνεται πως είναι ψιλά γράμματα… Εκείνο που μετρά είναι να αποσπασθούν πάση θυσία απαντήσεις που θα δημιουργούν οφέλη στην αντιπολιτευτική τακτική των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου.

1 σχόλιο:

artfarted είπε...

Να ήταν μόνο αυτό.... Τώρα τρέχουν πόρτα- πόρτα στους μετανάστες και τάζουν υπηκοότητα μπας και σωθούνε στη μεθεπόμενη τετραετία. Όλα τα άλλα προβλήματα της μετανάστευσης λύθηκαν και έμεινε η υπηκοότητα.
Προσέξτε τα σημεία για να καταλάβετε πόσο απελπισμένοι είναι οι ΠΑΣΟΚοι. Δεν τους φτάνουν τα λεφτά της αξ. αντιπολίτευσης. Μάθανε στη μάσα της εξουσίας.