13.6.06

Αναγέννηση ή παρακμή;


Ένα πολύ πρόσφατο φυλλάδιο (pamphlet) που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του έγκυρου για τις απόψεις του βρετανικού think tank CER (Centre of European Reform)έχει ως θέμα του το μέλλον των Πανεπιστημίων στην επικράτεια της Γηραιάς Ηπείρου. Οι συγγραφείς του -ο Richard Lambert και ο Nick Butler,δύο εξέχοντα μέλη της ηγετικής ελίτ της διεθνοποιημένης βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας- υποστηρίζουν ότι κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός πως μόλις 2 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια συμπεριλαμβάνονται στο παγκόσμιο πανεπιστημιακό "Top 10" και θέτουν το ερώτημα αν το μέλλον είναι η αναγέννηση ή παρακμή!!!

Αν οι Λονδρέζοι φίλοι μας έχουν την πολυτέλεια να συζητούν περί αναγέννησης ή παρακμής, τότε τι χρειάζεται να πράξουμε όλοι εμείς στην Αθήνα που δεν βολευόμαστε με την κατάσταση της "αποκεντρωμένης δημόσιας υπηρεσίας" που ονομάζεται ελληνικό πανεπιστήμιο που οι συντεχνίες που το έχουν κατακυριεύσει εξακολουθούν με επιμονή να ισχυρίζονται οτι το μέλλον του αλλά και το μέλλον τους θα είναι η μιζέρια που εξασφαλίζει ο "δημόσιος χαρακτήρας";

Υ.Γ: Η απάντηση στο ερώτημα "Αναγέννηση ή παρακμή" είναι προφανής. Ειδικά, για το ελληνικό "δημόσιο" πανεπιστήμιο. Άλλωστε, πιό παρακμή απο τη σημερινή μάλλον δεν υπάρχει στο κόσμο ολόκληρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: