21.6.06

Πρωτοβουλίες για την ευρυζωνικότητα.


Δύο πρωτοβουλίες για την περαιτέρω διάδοση της ευρωζωνικότητας -με τη μια απο αυτές τις πρωτοβουλίες να εκτυλίσσεται στο πιό ιστορικό δημόσιο χώρο της Αθήνας- μάλλον δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες.

Η πρώτη με έντονο συμβολικό χαρακτήρα αλλά και απόλυτα χρήσιμη για τις νέες ηλικίες των Αθηναίων έχει να κάνει το Athenswifi, το πρώτο δημόσιο ασύρματο δίκτυο στο κέντρο της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος. Χάρις στο οποίο οι πολίτες της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες και οι τουρίστες θα έχουν -έστω σε πιλοτική βάση- δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Internet. Την λειτουργία του πιλοτικού δικτύου εγκαινίασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους "σταχανοβίτες" της ανάπτυξης της ευρωζωνικότητας με την στήριξη που παρέχει στις πρωτοβουλίες και τις επιλογές της "Κοινωνίας της Πληροφορίας".

Η δεύτερη πρωτοβουλία προέρχεται απο τον ΟΤΕ και αφορά την αύξηση (διπλασιασμό) των ταχυτήτων πρόσβασης έστω και σε πιλοτική βάση σε ορισμένες μόνο περιοχές της Αθήνας. Παρ΄όλα αυτά (πιλοτική βάση, μικρός αριθμός περιοχών) η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δίνει στίγμα και κατεύθυνση και προπαντός διάθεση για την συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: