12.7.06

Οι "νοσηροί εγκέφαλοι" του "ταξικού εχθρού".


Εν έτει 2006 η επιστημονική έρευνα και η ακαδημαϊκή μελέτη –εν ολίγοις, η διακίνηση των ιδεών- βρίσκεται υπό καθεστώς ιδιόμορφου διωγμού!!! Και ο ιδιόμορφος αυτός διωγμός μαζί με την συστηματική και δίχως όρια κατασυκοφάντηση των φορέων τους έχει νομιμοποιηθεί πλήρως σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο χάρις στην συμβολή των παραδοσιακών αλλά και ηλεκτρονικών media.

Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας τέτοιας μορφής ιδιόμορφου διωγμού των ιδεών , η μελέτη που δημοσιεύεται στο Οικονομικό Δελτίο (τεύχος 98, Ιούνιος 2005) που επιμελείται και εκδίδει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank και αφορά το κρίσιμο ζήτημα της "εργασίας μετά τα 55".

Σκοπός αυτής της µελέτης είναι να παρουσιαστεί το πρόβληµα της γήραν-
σης του πληθυσµού, να αναλυθούν οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες οι
ηλικιωµένοι εργαζόµενοι θα ήθελαν να παραµείνουν στην αγορά εργασίας,
να περιγραφούν τα κυριότερα προβλήµατα που αποτρέπουν τους ηλικιωµέ-
νους να παραµείνουν ενεργοί στην εργασία τους και τον τρόπο αντιµετώπι-
σής τους και, τέλος, να γίνει αναφορά σε συγκεκριµένες προκαταλήψεις
που αφορούν τους ηλικιωµένους στην αγορά εργασίας. Η παρούσα µελέτη
έχει βασιστεί σε σηµαντικές µελέτες διεθνών οργανισµών όπως: «Live
longer, work longer» (ΟΟΣΑ 2006) και το βιβλίο «Workforce Crisis» (HarvardBusiness School Press, 2006
).


Προφανώς ουδείς εκ των "διωκτών" είχε την υπομονή και την διάθεση να διαβάσει την σχετική μελέτη, να αξιολογήσει το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα της και να διαμορφώσει-κατόπιν ωρίμου σκέψεως- τα δικά του, ξεχωριστά και ιδιαίτερα αντεπιχειρήματα για έναν ανοιχτό και δημόσιο διάλογο…Γι΄αυτό και επιλέχθηκε η εύκολη λύση των "αυθόρμητων αντιδράσεων" των "θιγομένων" - αντιδράσεις τις οποίες έσπευσαν και πάλι να καλύψουν τα media. Δίχως να τολμήσουν οι υπέρμαχοι της κατά τα άλλα δημοσιογραφικής δεοντολογίας να πράξουν το αυτονόητο: να παράσχουν ενημέρωση για την "καταραμένη" μελέτη και τα συμπεράσματα της. Αλλά, αυτά είναι "αστικές" λεπτομέρειες... καλής συμπεριφοράς, οι οποίες μπροστά στην "απειλή" του "ταξικού εχθρού" πάνε... περίπατο).

Ο λόγος -δηλαδή τα μικρόφωνα- δόθηκαν αυτοδικαίως στους "αυθορμήτως προσελθόντες" εκπροσώπους της "δίκαιας αντίδρασης". Ένας εξ αυτών –πρώην βουλευτής του Συνασπισμού-με το δίκιο του να ξεχειλίζει από τα μπατζάκια του παντελονιού του δήλωσε αναψοκοκκινισμένος:

Το τρομοκρατικό δίλημμα των νοσηρών εγκεφάλων της Alpha Βank ή σύνταξη στα 75 ή συναίνεση για αφαίρεση των ασφαλιστικών κεκτημένων, ανταποκρίνεται στις μύχιες προθέσεις της κυβέρνησης και των κυρίαρχων νεοφιλελεύθερων δυνάμεων και προετοιμάζει το έδαφος για την επέλαση που σχεδιάζουν.


Μετα απο όλα αυτά ας διαβάσουμε την μελέτη των "νοσηρών εγκεφάλων"... κι ας αναφωνήσουμε (δις): "Είμαστε όλοι νοσηροί εγκέφαλοι"!!!

Υ.Γ: Εργο των νοσηρών εγκεφάλων και οι εξής μελέτες:

-Ευελιξία αγορών και ανταγωνιστικότητα σε χώρες με διαφορετική κοινωνικη δομή:Το σκανδιναβικό και το ιρλανδικό υπόδειγμα και η ελληνική πραγματικότητα.

-Φορολογία για ανάπτυξη: Προς ένα σύστημα ενιαίου φορολογικού συντελεστή στα νομικά και φυσικά πρόσωπα

Δεν υπάρχουν σχόλια: