18.8.06

Αλβανία 1 ευρώ

O Αλβανός πρωθυπουργός Sali Berisha -πέραν της ιδιαίτερης ροπής του προς τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες- ενδεχομένως να αποδειχθεί ένα αρκούντως πρακτικό μυαλό βάζοντας σε εφαρμογή το ευφάνταστο,προς το παρόν τουλάχιστον, σχέδιο υπό τον τίτλο «Αλβανία 1 ευρώ».

Ίσως καλύτερα από δυτικούς βαλκανικής καταγωγής θεματοφύλακες των περιουσιακών τίτλων και δικαιωμάτων κρατικής προέλευσης –αναρίθμητοι στα καθ΄υμάς- ο Αλβανός πρωθυπουργός να έχει συνειδητοποιήσει ότι η αξία ενός περιουσιακού στοιχείου είναι τόση όση και η τιμή που προσφέρει η αγορά για την απόκτηση του.

Ακόμη περισσότερο δε, πώς μεγαλύτερη αξία για το δημόσιο και τα οικονομικά του δεν έχει η τιμή της πώλησης –αυτή καθ΄αυτή- αλλά η συνειδητή και κυρίως η μακροπρόθεσμη συστηματική αξιοποίηση του περιουσιακού στοιχείου από ιδιώτες με βασική προτεραιότητα το κέρδος!!!

Σε αυτή την περίπτωση, το δημόσιο μπορεί να μετρά κέρδη –έστω και έμμεσα μέσα από την συμβολή της επενδυτικής και επιχειρηματικής προσπάθειας στα δημόσια οικονομικά και την ανάπτυξη- πολλαπλάσια και σε μέγεθος και σε διάρκεια για το σύνολο της οικονομίας.

«Αλβανία 1 ευρώ», λοιπόν και αναμένουμε τα αποτελέσματα.

1 σχόλιο:

philos είπε...

Όπως πολύ σωστά είπε και ο Στέφανος Μάνος, η τιμή της Εμπορικής ήταν καλή από την στιγμή που δεν βρέθηκε άλλος αγοραστής να δώσει περισσότερα!