1.8.06

Η Δύση αντιμέτωπη με την Ρωσία και την Τουρκία.

Τα κοινά στοιχεία των συμπεριφορών των πολιτικών ηγεσιών Ρωσίας και Τουρκίας απέναντι στη Δύση διερευνά και καταγράφει η εξαιρετικά επίκαιρη και άκρως ενδιαφέρουσα ανάλυση του Charles Grant – διευθυντής του Center of European Reform (CER)- στο πρόσφατο bulletin του ανεξάρτητου λονδρέζικου think tank.

Ο Grant υποστηρίζει εν ολίγοις ότι ο εθνικισμός –που στηρίζεται και τροφοδοτείται από το "τραύμα" της πάλαι ποτέ αυτοκρατορικής δύναμης- και οι αντι ΕU συμπεριφορές που κερδίζουν έδαφος μεταξύ των πολιτικών και οικονομικών ελίτ μπορούν να διαμορφώσουν ένα πλέγμα μέγιστων προβλημάτων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατ΄ επέκταση για την Δύση. Άλλωστε, όπως και ο ίδιος ο συγγραφέας πιστεύει ότι και οι δύο χώρες λειτουργούν ήδη με την συνείδηση ότι αποτελούν τους major παίκτες στην περιοχή της Ευρασίας,γεγονός που οδηγεί τις πολιτικές τους ηγεσίες σε επιλογές οι οποίες εν πολλοίς βρίσκονται στον αντίποδα των επιδιώξεων της Δύσης.

2 σχόλια:

Στέφανος Αθανασιάδης είπε...

More interesting is that Turkey and Russia are seriously considering to unite as an anti-EU eurasian power.

This will be the worst outcome for Greece...

Κ.Τ - FREEBLOGGER είπε...

παρολα αυτά εξακολουθεί να αποτελεί ένα θέμα που οι ελληνικές ελίτ αποφεύγουν να ακουμπήσουν προς ώρας... Δυστυχώς, η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου της χώρας ζεί ακόμη με την ανάμνηση των παιδικών αναγνωσμάτων περί του "Μόσκοβου"...