29.8.06

H "ευατότητα" και οι ιδιοκτήτες της "γκαρσονιέρας"


Περιδιαβαίνοντας την ενότητα «Νέα Θέματα Πτυχιακών»(;) στην ιστοσελίδα του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που εδρεύει στην γνωστή για το εμπόριο της γούνας Καστοριά έπεσα εντελώς απροειδοποίητα πάνω σε μικρό μετα-Βελτσικό διαμαντάκι και θέλησα να το μοιραστώ μαζί σας.

Αντιγράφω και μεταφέρω δίχως καμία δεύτερη, υστερόβουλη, σκέψη:

1. Σε ποιο βαθμό τα ΜΜΕ διαμορφώνουν την πολιτική agenda; Ανάλυση της σχέσης πολιτών -ΜΜΕ – πολιτικών στον καθορισμό της πολιτικής ατζέντας.
2. Ανάλυση των πλεονεκτημάτων και των περιορισμών των ποσοτικών και ποιοτικών μεθόδων έρευνας στο γνωστικό αντικείμενοτης επικοινωνιολογίας.
3. Ο ρόλος των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας στη σφυρηλάτηση της εαυτότητας κατά τη διάρκεια της Νεωτερικότητας ή της Μετά Νεωτερικότητας .


Το τι ήθελε ή θέλει να πεί ο ποιητής –για να θυμηθούμε και την αείμνηστο Μαλβίνα- θα σας γελάσω. Πιθανότατα, να προσπαθεί και εκείνος να εξηγήσει το γιατί και το πώς βρέθηκε εν μέσω γουνεμπόρων στην πανέμορφη μακεδονίτικη πόλη να ξοδεύει τα καλύτερα του χρόνια για να ανακαλύψει την «ευατότητα»…Πιθανότατα, αν διάβαζε την βαρυσήμαντη παιδαγωγικού περιεχομένου ανακοίνωση της τοπικής Ένωσης της «γκαρσονιέρας» (Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Νομού Καστοριάς) θα καταλάβαινε πολύ καλύτερα και ευκολότερα το όλο θέμα…

Υ.Γ: Το εν λόγω τμήμα διαθέτει μόνον δύο (2) μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού- έναν καθηγητή και έναν καθηγητή εφαρμογών. Οι υπόλοιπες ανάγκες καλύπτονται απο έκτακτο προσωπικό- επιστημονικούς συνεργάτες και εργαστηριακούς συνεργάτες. Η αναφορά αυτή έχει το νόημα της... για να μην προχωρήσουμε στα ενδότερα όπου μπορείς για παράδειγμα να ανακαλύψεις ότι ο επιστημονικός συνεργάτης που διδάσκει τα περί των δημοσκοπήσεων πριν ασχοληθεί με το γνωστικό αντικείμενο ήταν δασολόγος, ενώ έτερος συνεργάτης που ανέλαβε τη διδασκαλία του μαθήματος της Κοινωνικής Ψυχολογίας εμφανίζει τους εξής τίτλους σπουδών: α) Πτυχίο,Αγ. Κλημέντιος, Οχρίντσκι, Ψυχολογία, (1986), β)Διδακτορικό στην Ψυχολογία, Ανώτατη Εξετ. Επιτροπή Βουλγαρίας, (1996)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: