25.9.06

The IPOD Generation

Δικαίως, τηρουμένων των αναλογιών, η νέα γενιά –οι άνδρες και οι γυναίκες κάτω των 35 ετών- έχει χαρακτηρισθεί ως IPOD Generation.

Προσοχή, όμως, ο χαρακτηρισμός δεν παραπέμπει στη γνωστή συσκευή μεταφοράς και αναπαραγωγής αρχείων πολυμέσων. Τουλάχιστον, όπως προκύπτει από έρευνα του ανεξάρτητου βρετανικού think tank Reform,είναι κατ΄ουσία ένα αρτικόλεξο.

It termed young people the IPOD generation: Insecure, Pressured, Over-taxed and Debt-ridden.

Με λίγα λόγια, η γενιά των -35 έχει τα εξής κοινά χαρακτηριστικά: Τα μέλη της –άνδρες και γυναίκες- βιώνουν ένα αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας και ζουν / λειτουργούν υπό καθεστώς ασφυκτικής πίεσης στην καθημερινή τους προσωπικές και επαγγελματικές δραστηριότητες και συναλλαγές και πάνω από όλα είναι υπερ-φορολογημένοι και υπερ-χρεωμένοι.

Το Reform έχει ξεκινήσει μια συστηματική έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο επιδρούν σε αυτή πληθυσμιακή ομάδα των ιδιαίτερων κοινωνικών και πολιτικών συμπεριφορών οι πολιτικές για την φορολογία, τα δημόσια οικονομικά και την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως είναι φυσικό η έρευνα αφορά την Βρετανία αλλά οι επισημάνσεις και κυρίως οι προτάσεις που καταθέτει η ομάδα των συγγραφέων της πρόσφατης μελέτης "Class of 2006-A lifebelt for the IPOD generation" αφορούν δίχως άλλο και τα ελληνικά πράγματα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ορισμένοι μιλούν για "Generation Debt"...