9.10.06

Ποιοί παράγουν πολιτικές για τους πολιτικούς;

Στην Ελλάδα αξιόπιστες και με κατοχυρωμένη ανεξαρτησία απο τα κόμματα εξουσίας δεξαμενές σκέψης – πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- που να αναλαμβάνουν το τόσο απαραίτητο στους καιρούς μας "intellectual heavy lifting" για λογαριασμό των πολιτικών δεν υπάρχουν.

Ο ρόλος αυτός στην χώρα μας –αντί των δεξαμενών σκέψης- ανατίθεται σε στελέχη ομίλων πολυσχιδών δραστηριοτήτων στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης που ενδιαφέρονται –δικαίως- πολύ περισσότερο για τις σχέσεις με τα media (έντυπα και τηλεόραση) παρά για οτιδήποτε άλλο…

Το πόσο απέχουμε από τις νέες αντιλήψεις για την διαμόρφωση και την προώθηση πολιτικών θα το διαπιστώσει κανείς διαβάζοντας την δημοσιογράφο Margareta Pagano στο The champions of New Politics που φιλοξενείται στο Τhe First Post.

4 σχόλια:

Sakis Rizos είπε...

Το πολιτικό κόστος...

Anastasia Konstantakatou είπε...

Τον σημαντικότατο ρόλο των think tanks κανείς δεν μπορεί να τον αρνηθεί.. Αλλά στην Ελλάδα δυστυχώς μας λείπουν πολλά.. Αρχής δεδομένης από το think... για να φτιαξουμε μετά think tank..

Και φυσικά δεν θέλω να γενικεύσω, υπάρχουν εξαιρετικοί (και σκεπτόμενοι) άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά συνθέτουν μια μειονότητα που δεν μπορεί ούτε να αναπνεύσει στον ασφυκτικό κλοιό της ημιμάθειας, της προχειρότητας και του 'δε βαριέσαι τώρα'.

Στέφανος Αθανασιάδης είπε...

Freeblogger, where did u discover this magazine? It looks reallyy good.
Do you think you can provide a list of the magazines or websites u follow? I am in the process of renewing my annual subscriptions.

Thanx.

Στέφανος Αθανασιάδης είπε...

Concerning the (non-)existence of think-tanks, I would like to see what is their funding basis in UK. Then we could draw conclusions as to what is missing here in Greece.