12.12.06

Συμπτώσεις και συμπορεύσεις

Συμπτώσεις; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι. Αλλά, μάλλον δεν είναι αυτή η ουσία…

O πρόεδρος του Πασόκ κ. Γ.Α.Παπανδρέου μετά την λήξη της συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του κόμματος του(12/12/06) δηλώνει μεταξύ άλλων τα εξής: "Εν κρυπτώ και πραξικοπηματικά υπονομεύει καίρια την ανάπτυξη της χώρας. Υπονομεύει την ανάπτυξη με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για θέματα σημαντικά, όπως είναι ο αναπτυξιακός νόμος, αλλά και η εκποίηση του ΟΤΕ.Βιάζονται να πουλήσουν τον ΟΤΕ. Έναν πλούτο που δεν τους ανήκει. Σε πλήρη αντίθεση με όσα διαβεβαίωναν προεκλογικά. Υπονομεύουν καίρια το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη της χώρας".

Από την δήλωση του κρατώ μια –δυο φράσεις όπως : "Βιάζονται να πουλήσουν τον ΟΤΕ" ή και "Έναν πλούτο που δεν τους ανήκει".

Την ίδια μέρα (12/12/06) η εφημερίδα "Το Βήμα" χρησιμοποιεί στον πρωτοσέλιδο τίτλο της την φράση "Πωλούνται τα κέρδη (…)"Η σύμπτωση απόψεων, θέσεων και αντιλήψεων είναι εντυπωσιακή. Το ποιος πρόλαβε να περάσει στον άλλον την …στρατηγική κατεύθυνση είναι άλλου Παπά ευαγγέλιο!!!
Αλλά, αυτό το γεγονός μικρή σημασία έχει εν τέλει. Εκείνο που μετράει είναι η κρυφή γοητεία που ασκεί ο κρατισμός σε πρώην και νύν μάχιμες δημοσιογραφικές πένες που διεκδικούν την ελληνική εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας και της ευρωπαϊκής κεντροαριστεράς.

Υ.Γ: Προφανώς και στις εν λόγω πένες δεν συμπεριλαμβάνονται οι συντάκτες που υπογράφουν τα κείμενα της 3ης σελίδας. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος… Άλλωστε, δεν γνωρίζω ούτε και με αφορούν οι πολιτικές πεποιθήσεις τους. Η αναφορά στις …πένες αφορά άλλους.
Υ.Γ1: Εν ευρεία εννοία σε αυτές τις πένες θα μπορούσε κάλλιστα να ενταχθεί και ο κ. Γ.Σουφλιάς – τουλάχιστον ως εκπρόσωπος της αειθαλούς τάσεως του «ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού» με άρωμα Βόλβης…

Δεν υπάρχουν σχόλια: