12.12.06

Τι υπερασπίζεται εν τέλει ο κ. Σουφλιάς;

Σε μια περίοδο από-ιδεολογικοποίησης και εν τέλει, από-πολιτικοποίησης των πάντων (ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα των οικονομικών επιλογών μιας κυβέρνησης) ο «καυγάς» δύο διακεκριμένων και προβεβλημένων κυβερνητικών στελεχών σχετικά με το βαθμό ελέγχου του κράτους (ποσοστό μετοχών- management) σε ένα πρώην κρατικό μονοπώλιο όπως ο ΟΤΕ μάλλον οφέλη προσκομίζει και στην πολιτική και στην κοινωνία αλλά πρωτίστως και στην ίδια την αγορά – το κατ΄εξοχήν πεδίο πρακτικής επαλήθευσης των στρατηγικών αποφάσεων.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ.Σουφλιάς ως άλλος ζηλωτής ΓΟΧ υπερασπιζόμενος την ιερότητα του «πηδαλίου»(εν προκειμένω το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ για τις εκλογές του 2004) ξιφουλκεί εναντίον του συναδέλφου του κ. Γ.Αλογοσκούφη για την πλήρη απώλεια του κρατικού ελέγχου στον ΟΤΕ λόγω της μείωσης της κρατικής συμμετοχής και της παραχώρησης του management σε ιδιώτες επενδυτές. Δίνοντας ως φαίνεται μια εκ των προτέρων χαμένη μάχη χαρακωμάτων ο υπερήφανος Σαρακατσάνος πολιτικός εμμένει στο …«γράμμα» και σε μια απολύτως παρωχημένη εκδοχή σχέσεων ανάμεσα στο πολιτικό δυναμικό και τους φορείς της αγοράς και της επιχειρηματικότητας…

Το γαϊτανάκι των εκατέρωθεν δηλώσεων μάλλον αφορά περισσότερο το κουτσομπολιό των media παρά την ουσία μιας υπαρκτής σύγκρουσης επιλογών και κατ’επέκταση, μιας αντιπαράθεσης ιδεών. Κι η ουσία έχει να κάνει με την μάχη της μεταρρύθμισης. Με την απόσυρση του κράτους-επιχειρηματία ή του κράτους-manager από την arena της αγοράς, το «σπάσιμο» της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας των ακριβοπληρωμένων συντεχνιών, την δραστική αλλαγή νοοτροπίας του πολιτικού δυναμικού, τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας σχετικά με το δημόσιο, συλλογικό συμφέρον και τα οφέλη των πολιτών/χρηστών υπηρεσιών κ.α.

Το τι θα πράξει στην συνέχεια ο κ. Σουφλιάς μπορεί να αφορά τα κομματικά επιτελεία αλλά ουδόλως τους πολίτες και την κοινωνία. Αρκεί η μεταρρύθμιση και οι ένθερμοι θιασώτες της να μπορέσουν να απευθυνθούν απ΄ευθείας στην κοινωνία και να αποδείξουν εν τοίς πράγμασι ότι η εφαρμογή της επιφέρει ένα σημαντικά αξιόλογο και απολύτως μετρήσιμο κοινωνικό μέρισμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: