31.1.07

"A branch of media" αλά ελληνικά...


"Politics is seen as a branch of the media, part of the celebrity entertainment industry, instead of part of government".H παραπάνω εύστοχη και επιγραμματική ρήση ανήκει σε ένα Βρετανό βουλευτή των Συντηρητικών, τον John Redwood με θητεία στις τελευταίες πριν την έλευση Blair κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ιδιαίτερα, οι φράσεις «a branch of media» και «part of the celebrity entertainment industry» αν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της χώρας,εν τούτοις προσδιορίζουν και οριοθετούν με απόλυτη ακρίβεια το μέρος εκείνο της πολιτικής δραστηριότητας πρωτοκλασάτων πρώην και νύν κυβερνητικών στελεχών αλλά και στελεχών απο τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού κ.α που εκδηλώνεται μοναδικά μέσω των τηλε-παραθύρων.

[Προφανώς ο αξιότιμος Redwood αγνοεί ακόμη και την ύπαρξη των κ.κ. Γιακουμάτου και Τσοχατζόπουλου...].

2 σχόλια:

Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε...

Δυστυχώς ο εν λόγω Βουλευτής περιγράφει μία κατάσταση, η οποία εμφανίζεται και στη Xώρα μας. Δεν είναι λίγες οι φορές που στα ελληνικά τηλε-παράθυρα δημοσιογράφοι συμπεριφέρονται σε πολιτικούς και υπουργούς, όπως συμπεριφερόταν στα παιδικά μας χρόνια η αυστηρή δασκάλα στον "τελευταίο" μαθητή. Δύο ερωτήματα ζητούν απάντηση: 1) γιατί το επιτρέπουν να συμβάινει αυτό οι πολιτικοί; και 2) πόθεν αντλούν αυτή τη δύναμη, το θράσος, την έλλιψη σεβασμού οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι;
Οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ελέγχονται για τη θεματολογία που επιλέγουν για τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, για το πότε, το πώς και το τι προβάλλουν. Και επιπλέον για το πως η επιλογή αυτής της θεματολογίας (π.χ. εικόνα δημόσιων νοσοκομείων, ποιότητα δημόσιας εκπαίδευσης) συνδέεται με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες (ιδιωτική υγεία, παιδεία)των ιδιοκτητών των ΜΜΕ που διακονούν.