26.3.07

Τα επόμενα 50 χρόνια...


«Η κυβέρνηση του David Miliband είναι θετική για την εισαγωγή του Euro στη Βρετανία ακόμη και αν γι΄αυτήν την «εθνική νομισματική ανατροπή» απαιτηθεί η διενέργεια δημοψηφίσματος. Την ίδια πάνω κάτω περίοδο οι Γάλλοι πολίτες επιτέλους είναι έτοιμοι να πουν ένα ηχηρό Oui στην ένταξη της Τουρκίας, η οποία έχει αποδεχθεί το καθεστώς της ευρείας αυτονομίας για τους Κούρδους στα νοτιο-ανατολικές περιοχές της επικράτειας της. Από την άλλη, το Ισραήλ είναι οργανικό μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και παίζει το ρόλο που του αναλογεί στις κρίσιμες επιλογές της κοινής εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής».

Ένα ακόμη σενάριο (πολιτικής) φαντασίας ή απλώς, μια υπόθεση εργασίας σε ένα παίγνιο στρατηγικής που βρίσκεται σε εξέλιξη; Την απάντηση μάλλον ο Charles Grant οφείλει να την δώσει. Άλλωστε, εκείνος είναι ο συγγραφέας του άρθρου «Τhe view from 2027» από το οποίο προέρχεται το μικρό απόσπασμα της απεικόνισης του μέλλοντος μας. Το συγκεκριμένο άρθρο του διευθυντή του Centre for European Reform φιλοξενείται –έστω ως βασικός κορμός της σκέψης του- στην έκδοση "European Union: the next 50 years", μια από κοινού έκδοση των FT Business, Agora καιLondon School of Economics.

Πάντως, μέχρι να περιμένουμε να επιβεβαιωθεί ή όχι ο Grant, το υλικό που παρέχει για σκέψη και προβληματισμό είναι αρκούντως ερεθιστικό και πολλαπλώς προκλητικό για όλους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: