5.6.07

Επενδύσεις και ... "Μακεδονικός Αγώνας".


O 50 κ. Jean- Frederic De Leusse είναι ο πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας και ταυτόχρονα, υψηλόβαθμό στέλεχος του Γαλλικού ομίλου Credit Agricole που αποτελεί τον βασικό της μέτοχο.

Ο κ. De Leusse μιλώντας στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εργασιών του επιτυχημένου θεσμού του THESSALONIKI FORUM -διοργανώθηκε για 11η συνεχή χρονιά από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ΕΑΕΕ)- εξεδήλωσε την πρόθεση του διεθνούς τραπεζικού ομίλου, μέσω των βραχιόνων της Εμπορικής Τράπεζας, να προχωρήσει σε νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες στην βαλκανική γειτονιά, ανεβάζοντας κι άλλο το πήχη των επιχειρηματικών της προσδοκιών. Κι αυτό πέραν των 250-300 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη αποφασιστεί να επενδυθούν ως το 2011. Άλλωστε, η Εμπορική αποτελεί το «στρατηγείο» της Credit Agricole για τη λήψη αποφάσεων στις αγορών της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Αλβανίας, αλλά στο μέλλον ενδέχεται να τεθεί υπό την ευθύνη της και εκείνη της Σερβίας.

Ο κ. De Leusse είναι ένας από τους δεκάδες εκπροσώπους διεθνών επιχειρηματικών ομίλων που έχουν επενδύσει στην Ελλάδα και έχουν επιλέξει να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της προκειμένου να κατευθύνουν από το έδαφος της τις επενδυτικές και επιχειρηματικές τους επιλογές στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, αρκετοί εκ των οποίων παρέλασαν από το βήμα του FORUM που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

To διήμερο FORUM της Θεσσαλονίκης ήταν αρκετό για να επιβεβαιώσει με τον πλέον αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η Ελλάδα και ειδικότερα οι πρώην ακριτικές περιοχές (ή αν προτιμάτε, τα βόρεια και τα ανατολικά μας σύνορα) έρχονται για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο του διεθνούς οικονομικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος και οι ευκαιρίες για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη είναι τώρα περισσότερο από άλλοτε ελκυστικές και εφαρμόσιμες. Αρκεί, απλώς να σοβαρευτούμε – ως πολιτικό προσωπικό, ως επιχειρηματικός κόσμος, ως δημόσια μηχανή, ως πολίτες. Να σοβαρευτούμε όλοι μας!!!


[Μέσα στο πλαίσιο αυτής της επίδειξης της αναγκαίας σοβαρότητας εντάσσεται και το ζήτημα των κάθε λογής συνοριοφυλάκων και … Ανθίμων. Αν συνεχίσουν ορισμένοι να αναμασούν τα περί «Μακεδονικού Αγώνος» και άλλα κουραφέξαλα, τότε είναι σίγουρο ότι το … μέλλον μας ανήκει!!!]

1 σχόλιο:

MichalisM είπε...

Εξαιρετικό post με πληροφορίες από αυτές που θα ήθελα να βλέπω πιο πολύ στις τοπικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο post σου για το Διεθνές Πανεπιστήμιο και αυτό τα βλέπω σαν ένα. Χρειάζεται μια καλή πολιτική με στόχους στη Βόρεια Ελλάδα, για να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες του ανοίγματος των συνόρων. Με τους Ψωμιάδηδες και τους Άνθιμους αυτό δε θα γίνει.