24.7.07

Αναδιανομή κι ... απάνω τούρλα!!!


Μετά την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό, η έλευση της …αναδιανομής. Η προαναγγελία δια στόματος Άννας Διαμαντοπούλου στα "Νέα".

Μετά την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό, η αναδιανομή. Τα πρώτα εξέφρασαν στην εποχή τους τις ανάγκες του λαού και της χώρας. Σήμερα το μείζον πρόβλημα είναι οι τεράστιες ανισότητες που συσσωρεύονται μεταξύ χωρών, περιφερειών αλλά και στο εσωτερικό κάθε κοινωνίας και της δικής μας. Σήμερα ζητούμενο είναι η αναδιανομή: πλούτου, δυνατοτήτων και ευκαιριών. Αναδιανομή που αφορά τους πολίτες, τις κοινωνικές ομάδες, τις πόλεις, τις περιφέρειες. Αυτή είναι η βασική έννοια που διέπει όλο το πρόγραμμα και τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις και εκφράζεται από το σύνθημα της δίκαιης κοινωνίας [πρόκειται για τη σχετική απάντηση σε ερώτηση αναγνώστη της εφημερίδας που καταχωρίζεται μαζί με τη συνέντευξη της κας Διαμαντοπούλου στην ίδια σελίδα].

Περί της αναδιανομής, ουδεμία έκπληξη. Άλλωστε, οι κατά τόπους κεϋνσιανής προέλευσης σοσιαλδημοκράτες –πόσο μάλλον η παρακινδυνευμένη ελληνική εκδοχή τους- είναι «μανούλες» στο … μοίρασμα (ακόμη και χρεών για τις επόμενες γενεές). Εκεί που τα χαλάνε κυριολεκτικά είναι στις πολιτικές συσσώρευσης του πλούτου , ιδίως όταν κοιτούν με κυάλια την εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: