30.8.07

Η έκπληξη(;) των τηλεσχολιαστών


Ορισμένοι τηλε-σχολιαστές –στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι πολυσχιδών δραστηριοτήτων- δεν σταματούν να εκφράζουν σε κάθε περίπτωση την έκπληξη τους για τα αποτελέσματα των τελευταίων μ.π δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν τα κανάλια στα οποία και φιλοξενούνται. Η έκπληξη τους επικεντρώνεται κυρίως στο γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια αισθητή μείωση της διείσδυσης και της επιρροής στο εκλογικό σώμα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης –μείωση ανάλογη εκείνη της κυβερνώσας παράταξης.

Αλλά η έκπληξη (αν ήταν έκπληξη) και η συνοδευτική απορία (αν ήταν απορία) έχουν την εξήγηση τους. Μια εξήγηση που θα έδιναν όλοι οι υπεύθυνοι πολίτες που δεν θέλουν και δεν επιθυμούν τα απανωτά κύματα της πολιτικής στάχτης να επικαλύψουν κυρίως την λογική τους. Άλλωστε, η εξήγηση δεν μπορεί να προέλθει παρά από το έδαφος της θερμής πραγματικότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να μην διαχειρίζεται τις τύχες της χώρας αλλά το ίδιο και τα στελέχη του συμμετέχουν από θέσεις ευθύνης –π.χ νομαρχίες- στο ευρύτερο κρατικό μηχανισμό και τις δημόσιες υπηρεσίες. Τουλάχιστον σε δύο νομαρχίες σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές ηγούνται στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και οι πολίτες –ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης- έχουν καταγράψει τις συμπεριφορές τους τις πρώτες κρίσιμες ώρες. Αντίστοιχα παραδείγματα συμπεριφορών έχουν καταγραφεί και για στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλους τους βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο στην Αττική όσο και στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές (π.χ Εύβοια). Κυρίαρχο στοιχείο αυτών των συμπεριφορών η δημαγωγική στάση του ανευθυνό - υπεύθυνου «τοπικού παράγοντα»…

Στη δημοκρατία όλοι και κυρίως το πολιτικό δυναμικό των κομμάτων εξουσίας έχουν τις ευθύνες τους. Ευθύνες με ονοματεπώνυμο!!!

2 σχόλια:

Policritos είπε...

Ας μη ξεχνάμε ότι μαζί με τους νομάρχες και τα αμέτρητα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, όπως σωστά παρατηρεί ο Αθηναίος Blogger, οι περισσότεροι «δημοσιογράφοι» τηλε-σχολιαστές είναι βασικά λειτουργικά μέρη του πασοκικού μηχανισμού και της πράσινης νομενκλατούρας που σε μεγάλο βαθμό κυβερνά ακόμη τη χώρα.

philos είπε...

Είναι πολύ δύσκολο να είναι αντικειμενικός κριτής κάποιος στα ΜΜΕ, γιατί οι περισσότεροι είναι επηρρεασμένοι και λειτουργούν σαν μία μάζα και με έντονα συναισθηματικά κριτήρια.