21.10.07

Ο δημόσιος λόγος του Καραμανλή.

Συγκρατώ ένα ελάχιστο απόσπασμα από την ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη πρώτη μετεκλογική σύνοδο της Κ.Ε της Νέας Δημοκρατίας.

Δύναμή μας είναι η ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία των μεταρρυθμίσεων. Δύναμή μας είναι οι πολίτες που θέλουν την Ελλάδα να βγαίνει μπροστά από τα γεγονότα. Να δίνει μάχες και να κερδίζει, για όλους. Να διασφαλίζει τα δίκαια και τα δικαιώματά της. Αυτή τη δύναμη αισθάνομαι στο πλευρό μας. Αυτή τη δύναμη εμπιστεύομαι.


Οντως, η δύναμη του πρωθυπουργού και της παράταξης του είναι "η ισχυρή κοινωνική πλειοψηφία των μεταρρυθμίσεων". Παρά τις υστερικές κραυγές της εκπροσώπων των κρατικοδίαιτων συμφερόντων, της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας, της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας και των πάσης φύσεως συντεχνιών η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών συντάσσεται με το ώριμο αίτημα της μεταρρύθμισης σε όλους τους κρίσιμους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής ( δημόσια διοίκηση, εκπαίδευση, υγεία, ασφαλιστικά ταμεία …) και θα δείξει την δύναμη της αν και όποτε χρειασθεί. Αρκεί, η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων να μην ξεχασθεί σε κάποιο "πρόχειρο" τετράδιο...

Εγγυητής ότι αυτό το ενδεχόμενο θα αποφευχθεί είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός γιατί ακριβώς σε αυτή την μεταβατική φάση αναδιάρθρωσης του πολιτικού δυναμικού και κομματικού συσχετισμού δεν μπορεί να είναι κανείς άλλος –όχι με την έννοια ότι ο Καραμανλής είναι ή κι αν θέλετε επιθυμεί να διαδραματίσει ρόλο Ηγεμόνα αλλά γιατί είναι Ηγέτης.

Κι ο Ηγέτης –ακόμη και τώρα στην εποχή των new media- δεν κατασκευάζεται εν μια νυκτί , εν κρυπτώ και απαραβίστω …

Ο Ηγέτης αναδεικνύεται μέσα από τη μάχη και σήμερα η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη μάχη είναι εκείνη της Διακυβέρνησης άρρηκτα συνδεδεμένης με στόχους και προοπτικές Μεταρρύθμισης και μόνον Μεταρρύθμισης.

Η παράταξη με Ηγέτη τον Καραμανλή –ευρύτερη σε ανθρώπινο δυναμικό, κοινωνική διείσδυση και πολιτική επιρροή από τον μεταπολιτευτικό κομματικό σχηματισμό της Νέας Δημοκρατίας- είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ ώριμη και έτοιμη να αφήσει πίσω της τις όποιες ανορθολογικές τουλάχιστον συμπεριφορές διαμορφώθηκαν την περίοδο της μακράς αντιπολίτευσης αλλά και τη μεταβατική περίοδο μετά τις εκλογές του 2004.

Η παράταξη Καραμανλή είναι περισσότερο απο ποτέ ώριμη και έτοιμη να πορευθεί με γνώμονα την ευθύνη και την αποτελεσματικότητα στο σύνθετο και απαιτητικό περιβάλλον της σύγχρονης Διακυβέρνησης. Σε ένα περιβάλλον όπου οι πρωτοβουλίες των συλλογικών εκφράσεων των ενεργών πολιτών που δεν βολεύονται στο καθεστώς της μετριοκρατίας και της μηντιοκρατίας αλλά και ευρύτερα οι δράσεις που ξεκινούν από την κοινωνία και δεν έχουν αναγκαστικά και μόνο ως αποδέκτη το Κράτος, δίνουν μια περαιτέρω ώθηση στην εφαρμογή της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων.

Ο δημόσιος λόγος του Καραμανλή, πέραν όλων των άλλων, είναι πρώτα απ΄ όλα ενθάρρυνση συμμετοχής και πρόσταγμα δράσης –ακόμη και για τους βραδυπορούντες κυβερνητικούς, κοινοβουλευτικούς και κομματικούς παράγοντες και παραγοντίσκους... Η παράταξη Καραμανλή δεν χρειάζεται τους ποικιλώνυμους κομματικούς με την νοοτροπία των Γαλάζιων Χμέρ γιατί έχει συμμάχους τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: